Haberler

TÜBİTAK Başkanı Mandal, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı

Güncelleme:

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Hasan Mandal, Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Hasan Mandal, Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

AA foto muhabirleri ile muhabirlerinin yurt içi ve dışında çektiği fotoğrafları inceleyen Mandal, "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerinde en beğendiği fotoğrafları seçti.

Haber kategorisindeki oyunu Muhammed Enes Yıldırım'ın "Ebru sanatı değil, müsilaj" fotoğrafından yana kullanan Mandal, bu tercihinin gerekçesini şöyle açıkladı:

"Gelecek yılların en büyük güçlüğü yine iklim. Biz müsilajı fotoğrafta ebru sanatı gibi görüyoruz ama bu ekosistemdeki yaşam güçlüğünü ortaya koyuyor. Gelecek yıllar için bu esasında bir ipucuydu. Yaşadığımız müsilaj süreci Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın isminin değişmesine sebep oldu, ülkemiz bu konuyu bu kadar önemli hale getirdi. Sel felaketleri, müsilaj, yangın, bunların hepsi bütünleşik bir süreç. Burada yangını da seli de seçebilirdim. Bunları sadece doğal afet olarak görmek hata olur, yaşamımızın her bileşenini etkileyecek. Bilimsel ve teknolojik bir bakış olmadan sorunların çözümü mümkün değil."

Mandal, yaşam kategorisinde oyunu İslam Yakut'un "Vira Bismillah" fotoğrafına vererek, bu ve gelecek on yılların en önemli gündeminin iklim değişikliği ve yeşil dönüşüm olacağını söyledi.

Denizdeki ekosistemin kıymeti bilinmezse gelecekte bu zenginliğe sahip olunamayabileceğini vurgulayan Mandal, "Gerekli önlemleri almazsak 'Vira bismillah' dediğimizde böyle bir balık göremeyebiliriz." dedi.

Spor kategorisinde ise tercihini Şebnem Coşkun'un "Kadınlar için daldı" isimli fotoğrafından yana kullanan Mandal, gelecekte kanser hastalığına yönelik daha fazla farkındalık ve araştırma çalışmalarına katkıda bulunması bakımından bu fotoğrafı seçtiğini bildirdi.

Mandal, seçimlerini birbiriyle bağlantılı fotoğraflardan yana kullandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bir taraftan buradan gelirini kazanan insanlar, burada yaşayan canlılar ve spor boyutu da var. Benim ilk anda dikkatimi çeken Şahika Hanım'ın kadınların meme kanseriyle olan mücadelesine katkı sağlamasıydı ama bu gördüğümüz, ekosistemin en büyük güzelliği denizimiz. İleride bu farkındalığı oluşturmak istediğimizde bunu görememe riskimiz de var."

Kaynak: AA / Güncel

Enes Yıldırım Hasan Mandal Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title