Haberler

Tren Kazası Davasında Karar

Bebek arabasındaki oğluyla trene binmek isterken trenin hareket etmesi sonucu peron ile tren arasına sıkışarak hayatını kaybeden Ebru Gültekin Ilıcalı'nın davasında karar duruşması görüldü.

Bebek arabasındaki oğluyla trene binmek isterken trenin hareket etmesi sonucu peron ile tren arasına sıkışarak hayatını kaybeden Ebru Gültekin Ilıcalı'nın davasında karar duruşması görüldü. "Taksirle ölüme neden olma" suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanıklardan makinist Abdullah Çiğdem beraat ederken, kondüktör Süleyman Uğur Özkoç, 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı, Özkoç'un cezası ertelendi. Mahkeme ayrıca, kovuşturma aşamasında kazada ulusal ve uluslararası standartlara uymadığı bilirkişi raporlarıyla tespit edilen TCDD yetkili ya da yetkililerinin kusurunun bulunduğu tespit edildiğinden bu konuda işlem yapılıp yapılmayacağının değerlendirilmesi için Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti.

Anadolu 30. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına Ebru Gültekin Ilıcalı'nın eşi müşteki Sabri Akın Ilıcalı, tutuksuz sanık kondüktör Süleyman Uğur Özkoç ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada söz alan Ilıcalı ailesinin avukatı Abdullah Kaya, sanıklar hakkındaki şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, cezalandırılmalarını istedi. Davaya ilişkin alınan 3. bilirkişi raporunda kondüktör Özkoç'un asli kusurlu bulunması konusuna değinen sanık avukatı Ramazan Atilla Çeltik ise bilirkişi raporuna katılmadıklarını ve diğer raporlar arasındaki çelişkilerin giderilmesini talep etti. Mahkeme, bilirkişi raporunun mahkemeyi bağlayıcı niteliğinin bulunmadığını, yeniden bilirkişi raporunun alınmasının ise davayı uzatacağını belirtti.

SAVCI: TCDD YETKİLİLERİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULSUN

Duruşmada mütalaasını sunan Cumhuriyet Savcısı, sanıklardan Abdullah Çiğdem'in makinist, Süleyman Uğur Özkoç'un ise kondüktör olarak görev yaptığı trenin Feneryolu istasyonunda durduğu, tüm yolcular bindikten sonra Ebru Gültekin Ilıcalı'nın önce bebek arabasında olan 3 yaşındaki çocuğunu bindirdiği, kendisinin tam bineceği sırada vagon kapısının kapandığı ve bebek arabasının kapıya sıkıştığını ifade etti. Ilıcalı'nın dengesini kaybederek peron boşluğuna düştüğünü belirten savcı, makinist Abdullah Çiğdem'in "Taksirle ölüme neden olma" suçundan beraatına, kondüktör Süleyman Uğur Özkoç'un olayın meydana gelmesinde asli kusurlu olduğunu belirterek "Taksirle ölüme neden olma" suçundan cezalandırılmasını talep etti. Savcı ayrıca, TCDD yetkilileri hakkında da Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

"GÜVENLİK GÖREVLİSİ DE KUSURLUDUR"

Mütalaanın ardından söz alan tutuksuz sanık kondüktör Süleyman Uğur Özkoç, trene yolcu binişi tamamlandıktan sonra binişin tamamlandığını makiniste bildirmekle yükümlü olduğunu söyleyerek, "Kalkışta ve hareket halindeyken makinistin peronu kontrol etme yükümlülüğü bulunmaktadır. Olay sırasında trene maktül ve çocuğu bindirmeye çalışan güvenlik görevlisinin de kusuru bulunmaktadır. Ben olayda kusursuzum, beraatımı talep ederim" dedi. Sanık avukatı Ramazan Atilla Çeltik ise, "Özellikle maktül olay sırasında kendisine sürekli kazda bulunulmasına rağmen 30-40 metre trenle birlikte gitmiş ve bebek arabasının kolunu tüm uyarılara rağmen bırakmamıştır" diye konuştu.

MAKİNİST BERAAT ETTİ, KONDÜKTÖRÜN 1 YIL 11 AY 10 GÜNLÜK CEZASI ERTELENDİ

Mahkeme hakimi, sanık makinist Abdullah Çiğdem'in "Taksirle ölüme neden olma" suçundan üzerine atılı suçun unsurları itibariyle oluşmadığını belirterek beraatına karar verirken, sanıklardan kondüktör Süleyman Uğur Özkoç'u "Taksirle ölüme neden olma" suçundan önce 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Özkoç'un duruşmadaki iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme cezayı 1 yıl 11 ay 10 güne indirdi ve erteledi.

TCDD HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Mahkeme ayrıca, kovuşturma aşamasında kazada ulusal ve uluslararası standartlara uymadığı bilirkişi raporlarıyla tespit edilen TCDD yetkili yada yetkililerinin kusurunun bulunduğu tespit edildiğinden bu konuda işlem yapılıp yapılmayacağının değerlendirilmesi için Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti.

11 Temmuz 2012'de meydana gelen kazada, Feneryolu Tren İstasyonu'ndaki güvenlik görevlisinin de yardımıyla önce 3 yaşındaki oğlu Ege'yi trene bindiren, ardından elindeki bebek arabasıyla trene binmek isterken kapıların kapanmasıyla dışarıda kalan Ebru Gültekin Ilıcalı, peron ile tren arasındaki boşluğa düşerek hayatını yitirdi. Olay sonrasında trenin makinisti Abdullah Çiğdem ve kondüktör Süleyman Uğur Özkoç hakkında 'taksirle ölüme neden olmak' suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Ebru Gültekin Ilıcalı Süleyman Uğur Bebek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada? Lille elendi mi? Aston Villa-Lille UEFA Avrupa Konferans Ligi maçı sona erdi 18-19 Nisan GÜNCEL Akaryakıt Fiyatları! Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 18-19 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? OLY hangi takım? OLY açılımı ne? Fenerbahçe Olympiakos maçını şifresiz veren kanallar! Fenerbahçe Olympiakos maçını hangi kanal veriyor? Survivor bugün yok mu, neden yok? Survivor yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? Survivor maçtan sonra yayınlanacak mı? Denizbank Torun Tower'ı satın aldı mı? Lille Aston Villa maçı CANLI izle! 18 Nisan Lille A.Villa Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title