Haberler

Trafik Haftası Etkinlikleri

Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, 2007 yılında Türkiye'de 5 bin 4 kişinin trafik kazaları sonucunda hayatını kaybettiğini ve önceki yıllara göre trafik kazalarının yüzde 17 oranında arttığını açıkladı.

Yılmaz, Trafik Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, trafik kazalarının önlenmesi için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini belirtti. Can kayıplarının yanı sıra yaralamalı ve maddi hasarlı çok sayıda kazanın da düşünülmesi durumunda, maddi ve manevi kayıpların ne kadar büyük olduğunun daha açık bir şekilde ortaya çıkacağını vurgulayan Yılmaz, ''Gaziantep'te yüzde 13'lük bir artış olmuştur. Bu bizim için tabi ki yeterli değildir. Yapmış olduğumuz ayrıntılı kaza analizleriyle planlı, projeli ve etkin denetimlerle kazaları en aza indirmeyi düşünüyoruz. Trafik sorunu yalnızca polisiye tedbirlerle çözülemez. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki, kazaların azaltılmasında yapılan denetimlerin etkisi yüzde 15'ler civarındadır. Kalan yüzde 60'lık bölümünü eğitim, yüzde 25'lik bölümünü ise altyapı oluşturmaktadır. Sorun toplumumuzun belirli bir kısmını değil, bireyleri ve kurumlarıyla birlikte toplumun tamamını ilgilendiren, çok boyutlu bir nitelik taşımaktadır" dedi.

Kazaların azaltılmasında sürücü kusurunun öne çıktığına dikkat çeken Yılmaz, sürücü kurslarındaki eğitimin yeniden gözden geçirilerek aksaklıkların giderilmesi için gerekli çalışmaların en kısa zamanda yapılmasını gerektirdiğini ifade etti. Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Trafik sorununu çözmek için Emniyet Genel Müdürlüğümüz 2008 yılında, 'Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar Hedefler Ve Çözüm Projeleri' adı altında bir ana proje hazırlamıştır. İl Emniyet Müdürlüğü olarak da bu proje kapsamında kısa, orta ve uzun vadeli faaliyetler ve hedefler belirleyerek çalışmalarımıza başladık ve 3 ay içerisinde 93 bin araç kontrol ederek ilimizde kayıtlı araç sayısının yaklaşık üçte birini kontrol ettik. 2007 yılında 10 bin öğrenciye eğitim verildi, bin 500 sürücüye seminer verildi.

35 bin el broşürü ve 5 bin afiş bastırıldı. Kardeşini trafik kazasında kaybetmiş bir polis müdürü olarak bu sorunun sadece polisiye tedbirlerle çözülemeyeceğini biliyorum. Herkes, bu konuda sorumluluğunu yerine getirerek, sorunun çözümüne katkı sağlamalı. Trafik bilincinin bir kültür olduğu düşüncesinden hareketle, herkesin üzerine düşen görevini yerine getireceğine ve ilimizdeki trafik sorununun çözülebileceğine inanıyor, 2008 yılının kazasız belasız bir yıl olmasını temenni ediyorum.'' (TB-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title