Haberler

Trabzonspor'un Kolombiyalı Futbolcusu Gutıerrez:

Trabzonspor'un Kolombiyalı Forvet Oyuncusu Teofilo Gutierrez, Trabzonspor Forması Altında İlk Golün Kendisine Uzak Olmadığını Söyledi

Trabzonspor'un Kolombiyalı forvet oyuncusu Teofilo Gutierrez, Trabzonspor forması altında ilk golün kendisine uzak olmadığını söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun aylık dergisi 'Tam Saha'ya açıklamalarda bulunan Teofilo Gutierrez, geçen yıl Kolombiya Ligi'nde 30 gol atarak 'en iyi' unvanı aldığını, Ocak ayında da Trabzonspor'dan gelen transfer önerisini ileriki hedefleri açısından kabul ettiğini kaydetti.

Trabzonspor'a gelmeden önce Almanya ve Meksika'dan birçok teklif aldığını belirten Teofilo, 'Ama benim önceliğim Avrupa'da sportif ve maddi anlamda en iyi imkanı sağlayan kulübe gitmekti. Trabzonspor da bu anlamda en iyi teklifi yapan kulüptü ve ben de buraya gelmeyi seçtim. Tercihimin doğru olduğunu da buraya gelince gördüm' ifadelerini kullandı.

Yoksul bir mahallede doğduğunu ve oradan çıkarak ailesi ile sevdiklerini daha iyi koşullarda yaşatabilmenin tek yolunun futbol olduğunu anlatan Gutierrez, 'Küçük yaşlardan itibaren bunun bilincindeydim. Daha prestijli bir hayat yaşamanın, aileme de yaşatmanın yolu buydu. Ailemin geçimini benimle aynı adı taşıyan babam sağlıyor. Ben ailenin ikinci çocuğuyum. 2 kız, 4 erkek, 6 kardeşiz. Aileyi daha iyi şartlarda, daha iyi imkanlarla yaşatmanın yolu buydu. Bu yola baş koydum' dedi.

Futbola başladığında iki idolünün olduğunu belirten Gutierrez, şöyle devam etti:

'Çok büyük iki idolüm vardı. Maradona dünyanın en iyi oyuncusu. Teknik yönleriyle, futbol becerileriyle onu örnek alıyordum. Ama bir bütün halinde karakter ve futboluyla kendime örnek aldığım futbolcu Carlos Valderrama'dır. Bizim ülke futbolumuzun en büyük figürü, fenomeniydi. Hala da öyle. Çocukluğumda özel zamanlar vardı. Fransa'da oynayıp Juniors'a döndüğünde maç günleri stada gitmek için can atardık. Bilet bulamayınca stada girmek için türlü türlü çılgınlıklar yapardık. Valderrama'yı bir dakika görebilmek için tellere tırmanırdık. Onu görebilmek hayaliyle yaşardık. O benim için hem saha içinde hem saha dışında gerçek bir idoldü. Hayatım boyunca da öyle kalacak.'

Gutierrez, Kolombiya'da art arda gol kralı olan bir oyuncu olarak Türkiye'de gol atamamasını ise şöyle değerlendirdi:

'Burada takım arkadaşlarımı, zihniyeti, kültürü, takımın oyun biçimini ve rakip takımların oyun biçimini tanımak, takdir edersiniz ki önemli bir zamanımı aldı. Ben de takımın vazgeçilmez bir oyuncusu olmak istiyorum. Açıkçası ilk golü atmaya çok buna önem veriyorum. Çünkü bunu başarırsam ilk gol zaten gelecektir. Bu ritmi yakaladığımı düşünüyorum ve ilk gol çok uzakta değil. Basamak basamak giderek her geçen gün daha olgun futbolcu olarak, daha üst düzey lig ve kulüplerde oynamak istiyorum. Buradaki uyum sürecimi tamamladım. İnsan yapısını, insan zihniyetini, havasını, suyunu çok iyi biliyorum. Buradaki insanları iyi futbolcu olduğuma ikna etmek istiyorum.'

- 'DİL, SORUN OLUŞTURUYOR'-

Golcü oyuncu, Türkçe bilmemesinin bir sorun oluşturduğunu belirterek, 'Futbolda saha içi hareket ve dinamikler iletişime ve diyaloğa dayalı. Dolayısıyla hücum hattındaki oyuncularla aynı dili konuşamamak sorun oluşturuyor. Yapacağımız hareketlenmeleri, nereye koşacağımızı, topu nerede alıp nerede vereceğimizi aynı dilde aktarmak daha iyi olurdu. Ama dili yavaş yavaş öğrendikçe bu sorunun üstesinden geleceğime eminim' dedi.

Yedek kalmasının karmaşık bir durum olduğunu ifade eden Gutierrez, 'İlk 11'de yer alma mücadelesi, hayatta kalma mücadelesidir. Bir futbolcu olarak her daim güçlü, kuvvetli olmanız gerekir. Buraya geldiğimde yedek kalmam anlaşılır bir şey. Geldiğimde takımın bir oyun şablonu vardı. Takım da olumlu sonuçlar alıyor. Benim hedefim, sürekliliği yakaladığım anda bu şansı çok iyi kullanarak takımın vazgeçilmezleri arasında yer almak' değerlendirmesini yaptı.

- 'GÜNEŞ İLE OLUMLU DİYALOĞUM VAR'-

Teknik direktör Şenol Güneş ile olumlu bir diyaloğunun olduğunu anlatan Gutierrez, şunları kaydetti:

'Aynı dili kullanamadığımız için üzüntü duyuyorum. Türkçeyi öğrenip onunla direkt iletişim kurmayı istiyorum. Onun çok akıllı ve olgun biri olduğunu gözlemliyorum. Hatta bilge bir havası var. Bize çok saygılı davranıyor. Özellikle buraya ilk geldiğimde herkesten çok yardımcı oldu. Oynamak istediğimi, zor dönemde olduğumu biliyordu ve o dönemi sorunsuz atlatmam için bana oldukça yumuşak ve hoşgörülü davrandı. Bunun için sonsuz teşekkür ediyorum. Çalıştığım her teknik adamdan farklı unsurlar öğrendim. Saha içinde ve dışında ne yapmam gerektiği konusunda hocalarım farklı bilgiler aktardı. Saha dışında kazandığım yeni statüyle ve parayla neler yapmam, nasıl yaşamam gerektiği konularında onlardan çok farklı şeyler öğrendim ve şu ana kadar hiçbir hocamla sorun yaşamadım.'

Gutierrez, Türkiye'de en çok Galatasaraylı Arda ve gol krallığına giden Makukula'yı beğendiğini sözlerine ekledi.

(SE-ORH-SÇ) - TRABZON

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title