Haberler

    Trabzonspor'un İlk Başkanı Ulusoy: Kuruluş Sürecinde Binlerce Kişi Sinema Salonlarında Tartıştık

    Trabzon spor bundan 50 yıl önce 2 Ağustos 1967 tarihinde, 1920'li yıllardan itibaren aralarındaki amansız rekabetle şehrin futbol tarihini yazan iki köklü kulübü İdmanocağı ve İdmangücü takımlarının birleşmesiyle kuruldu.

    Bu kulüplerden İdmangücü'nün başkanı Ali Osman Ulusoy ve İdmanocağı'nın başkanı Rıfat Dedeoğlu kulübün ilk kurucu başkanlarıydı.

    2014 yılında vefat eden Ali Osman Ulusoy, bir röportajında bu iki takımın yeni kuracakları Trabzon spor'un renklerinden takımın ismine kadar aylar süren tartışmalarını, toplantılar yaptıkları sinema salonlarından taşan, Ankara'da Spor Bakanlığı'nın koridorlarında süren sonu gelmez inatlaşmaları anlattı.

    Trabzon spor'un kuruluşu için Trabzon'da sinema salonlarında toplantılar yapıldı

    Aynı günler, Trabzon'da 3-4 tane sinema vardı. Biz aynı gün bir yerde toplantı yapıyoruz. Sokaklarda insanlar. Böyle böyle bir heyecan olamaz. Onlar ayrı toplantı yapıyor. Biz ayrı toplantı yapıyoruz. Her gün. Yani 2 bin kişilik toplantı salonları insanları almıyor. Sokaklarda insanlar dinliyor. Biz bunu halledemedik. Ne İdmanocağı, ne İdmangücü.

    Ancak Ankara'ya sayın bakana gittik. Bize çok ilgi gösterdi. Valiye bir telgraf çektik. Telgraf çekildi. Dedi ki "İdmangücü ve İdmanocağı birleşmedikten sonra Trabzon İkinci Lig'e alınmayacaktır. Bu iki güzide kulübün birleşmesinde zaruret vardır." Sayın Vali'ye de "Ne gerekiyorsa bunu yapman lazım. Aksi halde bundan sonra Federasyon Başkanı da Trabzon'a gelmez. Trabzon da İkinci Lig'e çıkamaz." dedi. Biz hiçbirşey bilmiyorduk! Trabzon'a gittik. Bu telgraf geldi. Vali Bey çağırdı bizi.

    Vali Bey'in evinde sabaha kadar tartıştık, ezan okundu, hanım 18 kere telefon etti

    İnanın sabahlara kadar konuşuldu, sabahlara kadar. Vali Bey'in evinde sabah ezanı okundu. Hanım 18 kere telefon etti; 'geliyoruz, geliyoruz, geliyoruz' pazarlıklar bitmiyor. Netice, Allah rahmet eylesin. İdmanocağı'nın başkanı vardı. Rıfat Dedeoğlu, arkadaşımızdı. Dedik arkadaş bu şehirde oturuyoruz, bu şehirde yaşıyoruz, beraberiz. Dostluğumuzda hiçbirşey yok. Gel bu işi birleştirelim.

    Federasyon Başkanı Orhan Şeref Apak'tı, çok çekti bizimle

    O zamanın Federasyon başkanı Orhan Şeref Apak'tı. Çok çekti bizimle adam, çok sıkıntı çekti. Trabzon spor'un kuruluşu için Trabzon'a belki adam 10 defa geldi. Ama yine işi bitiremedi. Allah rahmet eylesin o zamanki Spor Gençlik Bakanı Kamil Ocak'tı. Ben hayatımda 13 gün Ankara'da kalmadım. Hiç. Çok işim oldu Ankara'da. Uzun yıllar, 25 yıl Türkiye Odalar Birliği'nde kaldım. Ama Ankara'da 13 gün yine kalmadım Ankara'da. Ama Trabzon spor'un kuruluşu için 13 gün kaldım.

    Rahmetli Kamil Ocak Antep milletvekiliydi o zaman. Spor Gençlik Bakanı'ydı. Evinde, bahçesinde gittik ziyaret ettik. O'nun bir talimatı ile "Ya spor yok, veya birleşmek zorundasınız." dendi. Birleştik ve biz tarihe bakılırsa kısa zamanda birinci lige çıktık.

    Auteur:

    Tags:Gepost: 04 augustus 2017

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Ali Osman Ulusoy Rıfat Dedeoğlu Trabzonspor Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title