Haberler

Torba Tasarı" TBMM Genel Kurulu'nda

CHP'li Yılmaz: "Özel yetkili mahkemelerin kaldırılacağını duyunca sevinmiştik. 'Masum, sahte delillerle yargılandılar' dediğiniz insanlar için en ufak madde yok. Bu değişikliği sadece kendiniz için, Başbakan'ın oğlunu, bakanları kurtarmak için yapıyorsunuz" BDP'li Kaplan: "Paket konjonktürel, reflekssel koruma anlayışıyla, günü birlik hukuk yaratma anlayışıyla geliyor.

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını öngören kanun teklifinin Ergenekon ve Balyoz davalarında yeniden yargılama için hiçbir düzenleme getirmediğini savunarak, "Özel yetkili mahkemelerin kaldırılacağını duyunca sevinmiştik. 'Masum, sahte delillerle yargılandılar' dediğiniz insanlar için en ufak madde yok. Umutlarını öldürdünüz" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda devam eden "Torba Tasarı"nın görüşmelerinde, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını öngören kanun teklifi tartışma konusu oldu.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, teklifin konjonktürel ve reflekssel koruma anlayışıyla, günü birlik hukuk yaratma anlayışıyla TBMM Başkanlığı'na sunulduğunu öne sürdü. Türkiye'de hukuk altyapısının sağlam olmadığını ve yine bir yanlışın eşiğinde olunduğunu ifade eden Kaplan, "Bu paketle gizli dinlemelerin önleneceğini sanıyorsanız kendinizle dalga geçersiniz" dedi.

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz da Ergenekon ve Balyoz davalarında "orduya kumpas kurulduğu" iddiasının ortaya atıldığının, masum insanların cezaevinde yattığının belirtilmesi üzerine özel yetkili mahkemelerin kaldırılacağını duyduklarında sevindiklerini söyledi.

Ergenekon ve Balyoz davalarından cezaevinde yatanlara ve yakınlarına büyük umut verildiğini dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bütün insanların Godot'yu bekler gibi beklediği tekliften ne çıktı? Teklifte koskoca bir hiç var. Özel yetkili mahkemeleri 'cemaatin çetesi' dediğiniz hakim ve savcıları dağıtmak için kaldırıyorsunuz. 'Bu insanlar masum, sahte delillerle yargılandılar' dediğiniz insanlar için en ufak madde yok. Hem 'kumpas var, sahte delil var' diyeceksiniz, sonra da arkanızı dönüp gideceksiniz. Cezaevindekiler umut içinde teklifi bekliyordu. Umutlarını öldürdünüz. Bu değişikliği sadece kendiniz için, Başbakan'ın oğlunu, bakanları kurtarmak için yapıyorsunuz. Yazıklar olsun." - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Dilek Akagün Yılmaz Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title