Haberler

Tony Blair: Ortadoğu'da Harekete Geçme Zamanı Geldi

Güncelleme:

Gündemi değerlendiren İngiltere Eski Başbakanı Tony Blair, Suriye'ye askeri müdahaleyi savundu, Mısır'daki yeni yönetimi destekledi.

İngiltere eski Başbakanı Tony Blair, Ortadoğu'da harekete geçme zamanının geldiğini savunarak "Teokrasiyi reddedenlerin yanında olmalıyız" sözlerini kullandı İngiltere eski Başbakanı Tony Blair'den Mısır'ın yeni yönetimine destek geldi.

"BATI'NIN SURİYE'YE MÜDAHELESİN SAVUNDU"

Tony Blair, İspanya'nın en büyük gazetesi El Pais tarafından yayımlanan "Ortadoğu'da harekete geçme zamanı" başlıklı makalesinde "tirani ve teokrasiyi reddedenlerin yanında olmalıyız" argümanını kullanarak Batı'nın Suriye'ye müdahalesi gereğini savundu.

Makalesinde ilk olarak Mısır üzerinde duran Blair, ordu tarafından iktidardan uzaklaştırılan Müslüman Kardeşler'in yönetimleri sırasında "devletin kontrolünü ellerine geçirmekte olduklarını" öne sürdü ve örgütün hiyerarşisini "Bolşevikler"e benzetti.

"MISIR'IN YENİ YÖNETİMİNİ DIŞLAMAK STRATEJİK HATA OLUR"

Tony Blair, Mısır'ın yeni yönetimini dışlamanın "büyük bir stratejik hata" olacağını öne sürdükten sonra "Yeni askeri hükümetin eylemlerini veya aşrılıklarını eleştirmekte haklı olabiliriz ama kendisini iktidara getiren müdahaleyi eleştirmek zordur" sözlerini kullandı.

Askerleri kınamakla yetinmenin Mısır'ı demokrasiyi geri getirmeyeceğini de öne süren Blair "Ülkeyi istikrarlaştırma çabasında yeni hükümeti desteklemeliyiz ve Müslüman Kardeşler dahil herkesi sokakları terketmeye çağırmalıyız" dedi.

"SURİYE'DE OLANLARA İZİN VERMMEK YANLIŞLIK"

Suriye konusunda ise "Suriye'de olup bitenleri biliyoruz ve olmasına izin vererek yanlış yaptığımızı da" diyen Blair, Batı'nın harekete geçmemesi durumunda ülkenin parçalanacağını, komşu ülkelerin istikrarsızlaşacağını ve tüm bölgede terör dalgalarının yaşanacağını iddia etti.

"İslam'ın geleceğine ilişkin ölüm kalım bir savaş veriliyor ve tarafsız olamayız" diye yazan Blair, şunları da yazdı:

"Bir tarafı seçmemiz zamanı geldi. Bizim istediklerimizi isteyen, tüm kusurlarına rağmen toplumlarımızın hayranlık duyulmasına hak ettiklerini düşünenlerin, insanların tirani ile teokrasi arasında bir tercih yapma durumunda kalmamaları gerektiğini bilenlerin tarafında olmalıyız".

Kaynak: ANKA / Dünya

Tony Blair Suriye Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title