Haberler

Tokat'ta Atlı Oyunlar Festivali

Tokat'ta ilk defa düzenlenen Danişment Gazi Atlı Oyunları Festivali'nin kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu.

Tokat'ta ilk defa düzenlenen Danişment Gazi Atlı Oyunları Festivali'nin kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu.

Türkiye'de ilk kez yapılan Danişment Gazi Atlı Oyun Festivali bugün Gazi Osman Paşa Stadyumu önünde kortej yürüyüşü ile başladı. Cumhuriyet Meydanı'na kadar Belediye Bandosu eşliğinde tarihi kıyafetlerle yürüyen Atlı Okçular, Tokat halkının meraklı bakışları arasında ilerlerken renkli görüntüler oluştu. Çevrede bulunan ve trafikte seyir halinde olan araçlardan vatandaşlar cep telefonları ile korteje katılan atlı sporcuların fotoğrafları çekti. Tokat Valiliği önünde son bulan yürüyüş sonrasında düzenlene açılış programında atının üzerinde konuşma yapan Türkiye Okçuluk Federasyonu Tokat İl Temsilcisi Metin Aksoy konuşma esnasında atının hareketliliği nedeniyle zor anlar yaşadı.

İl Temsilci Aksoy konuşmasında, "Atalarımız atlar ile bu coğrafya da yüzyıllarca hüküm ettiler. 16 büyük Türk devleti kurudular ve biz onların mirasını yeniden canlandırmaya çalışıyoruz. Sayın Valimiz bu yolda bize çok büyük bir destek verdi kendisine teşekkür ediyorum. Gençlerimiz savaş aletlerini tarih kitaplarından değil bizati yakından görecekler öğrenecekler" dedi.

Tokat Valisi Cevdet Can ise organizasyonu geleneksel hale getireceklerini belirterek Danışmetlilerin şehri Niksar'daki o tarihi gelecek kuşaklara aktarmayı amaçladıklarını söyledi. - Tokat

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Metin Aksoy Okçular Türkiye Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title