Haberler

TkMM'den CHP Diyarbakır İl Başkanlığına Ziyaret

Güncelleme:

Türkiye küçük Millet Meclisleri (TkMM) temsilcileri ve DkMM Koordinatörü ile İHD Diyarbakır Şubesi eski başkanı Muharrem Erbey, CHP İl başkanlığını ziyaret etti.

Türkiye küçük Millet Meclisleri (TkMM) temsilcileri, Şanar Yurdatapan, İlhami Mısıroğlu, Eyüphan Kaya ve misafir konukları eski Diyarbakır İnsan Hakları Derneği Başkanı Muharrem Erbey Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın'ı İl Başkanlığında ziyaret etti.


Ziyarette Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın ve partililer hazır bulundu. Ziyaret esnasında TkMM temsilcilerinden Şanar Yurdatapan TkMM çalışmaları ve ilkelerinden bahsederek şunları söyledi:

"Bizim yaptığımız, o ildeki sivil toplum kuruluşlarını siyasi parti yöneticilerini, sosyal kesimin dışlanmadığı diyalog grupları oluşturmak. Tüm siyasi partilere eşit mesafeliyiz. Biz her ayın İlk haftası 22 ilde toplantılar düzenleriz. Kimseyi davet etmeyiz. Çünkü biz sivil toplum kuruluşlarını, siyasi partilere ortak çalışma alanı oluşturmaktayız. Yani ev sahibi konumunda değiliz. Toplantılarımız Slayt gösterisi ile başlar, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin ve Siyasi Parti yöneticilerinin konuşmasıyla devam eder. Herkese eşit süre verilmektedir"

Ziyaret Esnasında TkMM diğer bir temsilcisi İlhami Mısıroğlu ise çeşitli illere de ziyarette bulunduklarını belirterek; "İlla ki başka illerle bura arasında çok büyük bir fark vardır. Çünkü Burası Diyarbakır, sizin düşünlerinizi belirtmeniz bizim açımızdan çok önemli. Bunu bizler dışardan daha iyi gözlemliyoruz ve kaygılarınızı iyi anlıyoruz. Bu kaygıları ortadan kaldırmak için ortak masada yeni diyaloglar kurmaya çalışıyoruz. TkMM 'nin en büyük amacı diyalog kurmaktır'' şeklinde konuştu.

Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın ziyaretten memnun kaldıklarını ifade ederken, "Biz artık sabah kalkarken ne olacağını kestiremiyoruz. Her gün, her saat başı yeni olaylarla karşı karşıya kalıyoruz. Bayramda çıkan olaylarda 40 vatandaşımızı kaybettik, üzüntülüyüz" dedi.

Çözüm süreci dedikleri bir yalan olduğunu belirten İl Başkanı Sayın, "Devamlı CHP'nin bu sürece karşı olduklarını dile getiriyorlar. Dünyanın neresinde bir Sosyal Demokrat bir partinin barışa karşı olduğu görülmüştür. Akil insanlar bizleri ziyarete geldiğinde onlara barış için elimizden geleni yapacağımızı söyledik ve şunu belirttik. Ben AKP iktidarının samimiyetine inanmıyorum. Bunu da siyasi kimliğimi bir yere bırakarak söylüyorum. Halk gerilmeye başladı, bu süreç böyle devam ederse sonuçları düşünmek bizleri kaygılandırıyor'' diye konuştu.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title