Haberler

Tiyatro Sahnesinde Kültürler Buluştu

Güncelleme:

Anadolu ve dünya kültürleri bu tiyatroda buluştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali 6 bin 971 izleyici ile buluştu.

İkinci kez 'Perde' diyen festivalde, Onat Kutlar Salonu, Ömer Ersoy Kültür Merkezi, Bahçeşehir Koleji Salonu ve sokak sahnelerinde 9 ayrı tiyatro topluluğu, 21 gösterimle sahnede yer aldı.

Grupların katıldığı kortej yürüyüşü ile başlayan festivalde, ilk gün salonlarda oyunlar sahnelenirken, diğer taraftan da Masal Park'taki Tiyatro Festivali Karnaval alanı çocuklara ev sahipliği yaptı.

4 gün süren festivale yurt dışından İsviçre, Hollanda, Polonya, İspanya, KKTC'den tiyatro toplulukları katıldı. Yurt içinden gelen Van, Eskişehir, İstanbul ve Gaziantep şehir tiyatrosunun yer aldığı festival sahneleri farklı kültürlerin buluşmasına tanıklık etti.

İsviçre'den Lucky Circus Disciple grubu "Bozuk Teknoloji", KKTC'den Lefkoşa Belediye Tiyatrosu "İki Bavul Dolusu", Polonya'dan Andersen Tiyatrosu "Karlar Kraliçesi", Hollanda'dan De Stilte tiyatrosu "Deli Fişek", İspanya'dan The Minusmal Puppet Project "Sadece Clara", Pınar Çocuk Tiyatrosu Festivale oyunları ile katılırken, Eskişehir Karakedi Sanat "Fiko'nun Kulübesi", Van Devlet Tiyatrosu "Kurşun Askerin Utancı", Pınar Çocuk Tiyatrosu "Alaaddin'in Sihirli Lambası", Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu da "Dostum Şifo" adlı oyunlarla sahne aldılar. Festival kapsamında ayrıca oyuncak atölyeleri de yapıldı.

Çocuklara ve gençlere tiyatroyu sevdirmek, izleyiciyi tiyatro sanatıyla buluşturmak, alternatif tiyatro anlayışlarını tanıtmak amacına hizmet eden ve yoğun ilgi gören festivalin en büyük özelliği uluslar arası bir etkinlik olmasıydı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Onat Kutlar Bahçeşehir Ömer Ersoy Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title