Haberler

Tika'dan Afganistan'a 190 Yataklı Yetimhane

I Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde 190 yataklı yetimhane binası yaptırıyor.

MEZAR-I Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde 190 yataklı yetimhane binası yaptırıyor.

Yetimhane binasının temel atma törenine, Afganistan Çalışma, Sosyal Güvenlik ve Şehitlerle Engellilerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Vasel Nur Muhmand, Türkiye'nin Mezar-ı Şerif Başkonsolosu Mustafa Erdeviren, TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Zeki Bulduk, Koordinatör Yardımcısı Kenan Yıldırım ve yetim çocuklar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Bakan Yardımcısı Muhmand, Türkiye ile Afganistan arasındaki dostluk bağının yüzyıllara dayandığını belirtti.

Afganistan genelinde 71 yetimhanenin bulunduğunu ifade eden Muhmand, bu yetimhanelerden bazılarının Türk halkının desteğiyle ayakta durduğunu söyledi.

Muhmand, Türkiye'nin zor dönemlerde Afganistan'ın yanında yer aldığını ifade ederek hem Türk halkına hem Türkiye devletine teşekkür etti.

Başkonsolos Erdeviren de Türkiye'nin Afganistan'a desteğinin devam edeceğini, Afgan halkının Türk halkının dostu ve kardeşi olduğunu vurguladı.

TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Bulduk, Mezar-ı Şerif'te 2 bin metrekarelik alana inşa edilecek yetimhanenin iki kattan oluşacağını, 190 kişilik olacağını aktardı.

Binada, öğretmen odası, çok amaçlı salon, doktor odası, veli görüşme odası, çamaşır odasının bulunduğunu söyleyen Bulduk, ayrıca su deposu, çocuk oyun parkı, kamelyaların yer aldığı yetimhanenin tefrişatının da TİKA tarafından yapılacağının altını çizdi.

Konuşmaların ardından binanın temeli atıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kenan Yıldırım Zeki Bulduk Afganistan Türkiye Politika Güncel Haberler

title