Haberler

Ticarette engeller "Engelsiz PttAVM.com Projesi" ile aşılıyor

Güncelleme:

PttAVM Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, "Engelsiz PttAVM.com Projesi" kapsamında engelli bireyler tarafından el emeğiyle üretilen yastıklar, seramik ürünler, dekoratif sabunlar, kapı süsleri ve anahtarlıkların işaret diliyle hazırlanan videolar aracılığıyla işitme engelli tüketiciler için PttAVM üzerinden satışa sunulduğunu söyledi.

Çevikoğlu, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla AA muhabirine, Engelsiz PttAVM.com Projesi ve bu çerçevede işitme engelli tüketicilere yönelik yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen Engelsiz PttAVM.com Projesi'nin bir parçası olarak, tüm engellilerin ürettiği ürünleri satın almada işitme engelli tüketicilere özel bir çalışma yürüttüklerini dile getiren Çevikoğlu, bu kapsamda söz konusu ürünlere yönelik bilgilerin işaret dilini içeren videolarla anlatıldığını bildirdi.

Söz konusu internet adresi kanalıyla işitme engellilerin soru ve sorunlarına yönelik müşteri hizmetleri hattının da devrede olduğunu kaydeden Çevikoğlu, "Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa hareket edilen projede, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı kuruluşlarda engelli bireyler tarafından el emeğiyle üretilen yastıklar, seramik ürünler, dekoratif sabunlar, kapı süsleri, anahtarlıklar işitme engelli tüketiciler için PttAVM üzerinden satışa sunuluyor." dedi.

Çevikoğlu, engelli vatandaşlar için her zaman farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, "Engelsiz PttAVM.com Projesi'ni hayata geçirdik. Dün olduğu gibi bugün de yarın da dostlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz. Bu vesileyle Engelliler Haftası'nı da kutluyorum." diye konuştu.

"Tüm engelleri aşarak çalışmak bizlere güç veriyor"

Engelsiz PttAVM.com İşitme Engelliler İçerik Hazırlayıcısı ve Grafik Tasarımcısı Bora Üntes de yaklaşık 2 yıldır sitede hizmet verdiğini belirterek, hayatı paylaşmanın, sevmenin, hayal kurmanın ve başarmanın birlikte mümkün olduğunu dile getirdi.

PttAVM ailesinde yer almaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Üntes, "Farkındalık oluşturmak ve tüm engelleri aşarak çalışmak bizlere güç veriyor. Unutmayalım en büyük engel engellenmektir. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kutlu olsun." dedi.

Uygulamanın, PttAVM.com tarafından engelliler için özel olarak geliştirildiğini belirten Üntes, "İşitme engelli arkadaşlarımız için satışa sunulan ürünlerin açıklamalarını ve özelliklerini işaret dili kullanarak anlatıyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Engelliler Haftası Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title