Haberler
BBC

The Joker - Joaquin Phoenix BAFTA töreninde 'sistematik ırkçılık var' dedi

Güncelleme:

Amerikalı oyuncu Joaquin Phoenix, Joker filmiyle en iyi oyuncu ödülünü aldığı Bafta (İngiliz Film ve Televizyon Sanat Akademisi) töreninde "sistematik ırkçılığı" eleştirdiği konuşmasıyla büyük övgü topladı.

BAFTA ödüllerinde tüm 20 adayın da beyaz olması tepkilere neden olmuştu.

Phoenix konuşmasında "Sanırım diğer renkten insanlara beyaz değilseniz, burada istenmiyorsunuz mesajını gönderiyoruz" dedi.

Oyuncu Viola Davis ve Elveda (The Farewell) filminin yönetmeni Lulu Wang, Twitter'da Phoenix'i "cesaretinden dolayı" kutladı.

Lulu Wang mesajında "salonda sessizliğe yol açan" konuşması için Phoenix'e teşekkür ederken siyah oyuncu Davis, "Teşekkür ederim Joaquin Phoenix. Dürüstlüğün, dayanışman ve cesaretin için. Tebrikler" dedi.

Başka bir siyah oyuncu Kerry Washington da Twitter mesajında "Bu arada Joaquin, (ağzından) GERÇEKLERİ püskürtüyor" diye yazdı. İsrail asıllı Amerikalı yönetmen Alma Har'el ise şunları söyledi:

"Yanılıyorsam düzeltin ama bu uzun süredir ilk kez oluyor. Beyaz bir adam, çağrıldığı kürsüde hepimizin duyması gerekenleri söylüyor Genelde kadınlar sesini çıkarıyor. Bu cesaret verici ve işimize yardımcı olacak."





Phoenix konuşmasında ne dedi?

Jaoquin Phoenix teşekkür konuşmasında özetle şöyle dedi:

"Bu gece burada olmaktan onur duyuyorum ve kendimi ayrıcalıklı hissediyorum. Bafta ödülleri her zaman kariyerime destek sağladı ve bunun için çok müteşekkirim. Ama aynı zamanda kafamın da biraz karıştığını söylemek zorundayım. Çünkü (bu ödüllere) layık olan birçok oyuncu arkadaşım aynı ayrıcalığa sahip değil."

"Sanırım başka renkten olan insanlara burada istenmedikleri mesajını gönderiyoruz. Evet, sektörümüze bulundukları katkılarından yararlandığımız insanlara gönderdiğimiz mesaj bu. Bence kimse sadaka ya da ayrıcalıklı muamele istemiyor. Ama her yıl kendimize bunu veriyoruz. İnsanlar sadece yaptıkları işler için takdir edilmek ve saygı görmek istiyor."

"Bu tepeden bakan bir kınama değil. Çünkü utanarak söylüyorum ki ben de sorunun bir parçasıyım. Bulunduğum setlerin herkese açık olması için yeterince çaba harcamadım. Sanırım mesele, çok kültürlü film setlerine sahip olmanın ötesine geçiyor. Sistematik ırkçılığı anlamak için gerçekten çok çalışmalıyız. Bu sistemi, bunu yaratıp bundan fayda sağlayanlar bozmalı."

Phoenix daha önce The Master, Gladyatör ve Sınırları Aşmak (Walk the Line) filmleriyle Oscar'a aday gösterilmişti. Pazar gecesi açıklanacak Oscar ödüllerinde Phoenix en iyi oyuncu ödülünde favori görülüyor.

BBC

Joaquin Phoenix Phoenix Bafta Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title