Haberler

Thaçi: "Ab, Balkanları Arka Planda Bırakmamalı"

Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, Avrupa Birliği’nin (AB) yorgun düşmüş olabileceğini, buna rağmen Balkanları asla arka planda bırakmaması gerektiğini belirtti.

Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, Avrupa Birliği'nin (AB) yorgun düşmüş olabileceğini, buna rağmen Balkanları asla arka planda bırakmaması gerektiğini belirtti.

Kosova ziyaretini gerçekleştirmekte olan İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström'u makamında kabul eden Cumhurbaşkanı Thaçi, Kosova ile İsveç arasındaki ilişkilerin mükemmel olduğunu belirterek, İsveç'in sürekli olarak Kosova'yı desteklemesinden dolayı teşekkürlerini ifade etti.

Bölgedeki gelişmelerin ele alındığı görüşmede Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, Kosova'nın komşu ülkelerle ilişkilerinin iyi olduğunu, Sırbistan ile diyalog içinde olduklarını kaydetti. Diyaloga yeni bir kalite kazandırılması gerektiğine işaret eden Thaçi, "Kosova ile Sırbistan arasındaki diyalog, barış, dostluk ve işbirliği sürecine dönüşmeli" dedi. AB'nin diyalog sürecinde kilit rol oynamayı sürdürmesi gerektiği görüşünü savunan Cumhurbaşkanı Thaçi, AB'den ayrıca entegrasyonu sağlayacak ciddi ve stratejik diyaloga geçilmesini talep ettiklerini söyledi.

AB'nin genişlemeden yorgun düşmesini anlayışla karşıladıklarını belirten Cumhurbaşkanı Thaçi, "Bu yorgunluktan dolayı Batı Balkanların AB ile bütünleşme hayalleri suya düşmemeli" ifadesini kullandı. AB'nin, Batı Balkanları kendine yakınlaştırması konusunda gösterdiği gecikmenin, bölgede güvenliğini tehdit ettiğine dikkat çeken Thaçi, AB'nin yol açtığı boşluğu, milliyetçi ve dini ideolojilerin doldurabileceği uyarısında bulundu.

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström da Kosova'yı her alanda desteklemeyi sürdürecek olan İsveç'in Kosova'nın AB ile bütünleşmesi sürecini destek vermeye devam edeceğini kaydetti. Batı balkanların AB'nin ajandasından düşmediğini kaydeden Wallström, Batı balkan ülkelerinin entegrasyon sürecinde yapmaları gereken işlerin olduğunu hatırlattı.

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, Kosova Başbakanı İsa Mustafa ve Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj ile de ayrı ayrı bir araya geldi. - PRİŞTİNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Avrupa Birliği Kosova İsveç Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title