Haberler

TFF-Ülker Futbol Köyleri'nde Eğitim Başladı

Güncelleme:

Bu yıl altıncı kez kapılarını açan TFF-Ülker Futbol Köyleri, 160'ı kız toplam 560 öğrenciyi ağırlamaya hazırlanıyor.

Erzurum, Isparta, Nevşehir, Sakarya, Sinop, Gümüşhane ve Kocaeli açılan yedi futbol köyünde, 12-13 yaş grubundaki çocuklar, hem futbol becerilerini hem de kendilerini geliştiriyor.

Türkiye Futbol Federasyonu ve Ülker işbirliğiyle ilk olarak 2007 yılında gerçekleştirilen Futbol Köyleri projesinde yeni eğitim dönemi başladı. Farklı illerden gelen çocukları futbol çatısı altında birleştirerek, sosyal-kültürel-kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı, yaşamlarındaki mutlu anları artırmayı hedefleyen proje kapsamında 160'ı kız, 400'ü erkek olmak üzere 12-13 yaş grubundaki toplam 560 çocuk eğitim görüyor.

TFF-Ülker Futbol Köylerindeki uzmanlar tarafından düzenlenen eğitim programında ağırlıklı olarak yer alan futbol çalışmalarının yanı sıra, yaratıcı drama, satranç, çevre bilinci, ilkyardım, beslenme ve futsal eğitimleri de bulunuyor. GAV'ın (Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı) Dengeli beslenme eğitimi verdiği Futbol Köyleri'nde, 'Farklılıklara Saygı' oyun atölyesi de Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından yönetiliyor.

Minik sporcular, futbol yeteneklerini geliştirmenin yanı sıra; futbolun özünde yer alan kardeşlik, centilmenlik ve dayanışma ruhunu keşfediyor. Futbol Köyleri projesiyle bugüne kadar yaklaşık 3 bin 600 çocuğa spor yapma, yeteneklerini geliştirme imkânı sağlandı.

5 yılda 220 bin çocuk…

Daha çok çocuğun spor yapabilmesi amacıyla Ülker'in, Türkiye Futbol Federasyonu ile işbirliği içerisinde hayata geçirdiği Çocuklar için Futbol programı 2007'den bu yana 220 binin üzerinde çocuğu buluşturdu.

Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Geliştirme Direktörü Tolunay Kafkas, TFF-Ülker Futbol Köyleri projesi ile ülke futbolunun geleceğine yönelik önemli adımlar atıldığını söyledi. Köylerde bugüne dek yüzlerce çocuğun eğitim aldığını hatırlatan Kafkas, eğitim programında futbolun dışında yaratıcı drama, çevre bilinci gibi konulara da yer verilerek çocukların kişisel gelişimine katkı sağlandığını kaydetti. Futbol Gelişim Direktörlüğü olarak Grassroots Futbol'a yaklaşımlarında ağırlığı çocuklara verdiklerinin altını çizen Tolunay Kafkas, TFF-Ülker Futbol Köyleri projesinin bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yıldız Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker ise, "Çocuklarımızın; eğitim almalarına, sosyalleşmelerine, aktif yaşam ve dengeli beslenme anlayışı ile tanışmalarına olanak sağlayan, ülkemizdeki potansiyelin verimli bir şekilde değerlendirilmesine ve yetenek havuzunun genişletilmesini sağlayan bu projeye 6 yıldır destek veriyoruz. Köylerde çocukların eğlenmesi için Mutlu Bir An saatleri düzenliyoruz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Yıldız Holding üst düzey yöneticilerimiz, illerdeki distribütörlerimiz köyleri ziyaret ederek çocuklarla bir araya gelecek ve projenin geliştirilmesi için katkıda bulunacak" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Tolunay Kafkas Sabri Ülker Erzurum Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title