Haberler

Tev'den 12'nci Şube Bodrum'a

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde TÜRK Eğitim Vakfı'nın (TEV) 12'nci şubesinin açılışı nedeniyle düzenlenen törende dernek ofisinin tamamlanmasında destek olan kişi ve kurumlara teşekkür sertifikası verildi.

Bodrum'da Çarşı Mahallesi Cevat Şakir Caddesi'nde hizmete açılan 12. TEV şubesi için Marina Yat Kulüp'te kokteyl düzenlendi. Kokteyle TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, TEV Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Ece Yırcalı Yeşilpınar, CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, eşi Hülya Kocadon ile kızları İpek Kocadon, TEV Yönetim Kurulu üyeleri, bağışçılar ve çok sayıda davetli katıldı. TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, TEV'in herhangi bir bölgenin ya da görüşün vakfı olmadığını söyleyerek "Türkiye gibi bir ülkede eğitim konusunda çalışan bir vakıf, 50'nci yılında isabetli ve gerçekçi çalışmaları ile ileriyi hedeflemektedir. Türk Eğitim Vakfı 50 yıldan beri herhangi bir bölgenin herhangi bir görüşün herhangi bir ailenin herhangi bir istikametin vakfı olmadan Türkiye'nin gencine ve dolayısıyla Türkiye'nin geleceğine doğru çalışan çabalayan ve bu konuya kendini vakfetmiş olan arkadaşların topluluğudur" dedi.

50 YILDA 250 BİN ÖĞRENCİYE BURS

TEV'in kurulduğundan bu yana verdiği burslarla ilgili bilgi veren Yırcalı, "Bugüne kadar bu yarım asırlık serüvenimiz sırasında 250 bin burs vermiş vaziyetteyiz. 2 bin yurt dışında lisans ve lisansüstü çalışma yapan arkadaşlarımıza burs verilmiş ve bu arkadaşlarımız da süreç içerisinde Türkiye'ye dönmüş ve ülkemizin çeşitli kesimlerinde önemli vazifeler almakta ve Türkiye'ye destek olmakta, Türkiye'ye hizmet etmektedir. Bizim de tek amacımız tek ödülümüzün bu olduğunu ifade etmek istiyorum. Bize desteğini veren, maddi ve manevi katkıda bulunan insanlar var. Türkiye'nin geleceği için desteğinizi bizden esirgemeyin. Türkiye'deki 12'nci vakfımızı bu güzel Bodrum'da açmış bulunuyoruz. Bodrum Türkiye için önemli. Verdiğimiz burslardan 3 bin kadarını Muğla ilindeki üniversite öğrencilerine ayırdık. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde 50'den fazla arkadaşımız aktif burs almaktadır" diye konuştu.

"YENİ ŞUBELER AÇALIM"

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum'un Türkiye'nin dünyaya açılan en çağdaş en modern kapısı olduğunu belirterek "Bodrum dünya barış topluluğu gibi yaşayabiliyorsa bunun altında yatan en büyük neden Bodrum halkının eğitimli, medeni, hoşgörülü ve paylaşımcı bir toplum olmasıdır. Eğer bugün Türkiye'de medeniyetten söz etmek istiyorsak en az 100 tane daha Bodrum yaratmamız lazım. Gelin el ele verelim 81 ilde bu güzel vakfımızın şubelerini açalım. Açılan her şube bilin ki güzel ülkemizin geleceğini ve ulu önderimizin gözündeki ışık yolu olan medeniyet yoluna atılmış bir temel olacaktır" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ve Başkan Yardımcısı Adnan İğnebekçili ile birlikte vakfın şubesinin kurulmasına destek veren Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'a ve emeği geçenlere teşekkür sertifikası verdi. Sertifika töreni ile etkinlik sona erdi. - Bodrummuğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rona Yırcalı Türkiye Bodrum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title