Haberler

Teşvikler İstihdama Olumlu Yansıyor"

Kariyer.net Genel Müdürü Fatih Uysal, istihdam teşviklerinin olumlu etkisinin gelecek dönemde görüleceğini belirterek, "Yeni açıklanan teşviklerin etkisini imalat ve bilişim sektöründe nisanda görmeye başlayacağız." dedi.

Kariyer.net Genel Müdürü Fatih Uysal, istihdam teşviklerinin olumlu etkisinin gelecek dönemde görüleceğini belirterek, "Yeni açıklanan teşviklerin etkisini imalat ve bilişim sektöründe nisanda görmeye başlayacağız." dedi.

Uysal, Ankara'da bir araya geldiği basın mensuplarına Kariyer.net ve istihdam piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kariyer.net'in ilk internet girişimlerinden olduğunu ve yüzde 100 Türk sermayesi olarak faaliyet gösterdiğini dile getiren Uysal, 25 milyonun üzerinde öz geçmişe ev sahipliği yaparak, 400 çalışanla büyük bir veriyi yönettiklerini söyledi.

Uygulamalarını, teknolojik gelişmelere göre yenilediklerini anlatan Uysal, akıllı teknolojilerden yoğun şekilde yararlanarak iş arayanlara yolculuklarında arkadaşlık ettiklerini belirtti.

İşsizlik oranının ocakta geçen yılın aynı ayına göre 2,2 puan düşerek yüzde 10,8 seviyesinde gerçekleştiğini hatırlatan Uysal, "Milli İstihdam Seferberliği" kapsamında verilen teşviklerin bunda etkisi olduğunu söyledi.

Uysal, istihdam teşviklerinin etkisinin gelecek dönemde rakamlara yansıyacağını ifade ederek, bu teşviklerinin etkisinin imalat ve bilişim sektöründe nisanda görülmeye başlanacağını kaydetti.

Gençlere "kodlama öğrenin" tavsiyesi

Gençlere kodlama öğrenmeleri tavsiyesinde bulunan Uysal, "Bilgisayar mühendisi olmanıza gerek yok. Dil öğrenir gibi kodlama öğrenmeye önem verin. Gelecekte yapay zeka verimlilik anlamında olumlu olacak. Tekrara ve tahmine dayalı işler yapay zeka tarafından yapılacak." değerlendirmesinde bulundu.

İş ilanlarında bilişimle ilgili yeni pozisyonların görülmeye başlandığına dikkati çeken Uysal, veri analistliği, çevik yöntem koçluğu, sistem mühendisliği, veri ambarı mühendisliği, yazılım mimarlığı, siber güvenlik uzmanlığı, sayısal finans analistliği, sanal hizmet uzmanlığı, uzaktan eğitim danışmanlığı ve adli bilişim uzmanlığını bu yeni pozisyonlara örnek gösterdi.

Uysal, Türkiye'nin, uluslararası rekabette avantaj elde edebilmesi için kodlama başta olmak üzere eğitim, bilişim ve imalat sektörüne daha fazla önem vermesi gerektiğine işaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Fatih Uysal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title