Haberler

Testıstanbul 2011 İçin Hazırlıklar Başladı

Tüm Dünyadan 1.000'e Yakın Profesyonel Testıstanbul 2011 İçin İstanbul'a Geliyor.

Yazılım Test ve Kalite Derneği, ilkini büyük bir başarıyla gerçekleştirdiği TestIstanbul konferansının ikincisi için hazırlıklara aylar öncesinden başladı. 26-27 Mayıs 2011'de düzenlenecek konferansın ana konusu "Daha Fazla Kullanılabilirlik Testi, Daha İyi Kullanıcı Deneyimi" olarak belirlenmiş bulunuyor. Konferans, bilişim profesyonellerinin yanı sıra pazarlama uzmanlarını da ağırlayacak.

Yazılım Test ve Kalite Derneği, konferans için uluslararası çapta bildiri kabul etmeye başladı. Yapılan inceleme sonucunda seçilecek bildirileri hazırlayanlar, konferansta sunum yapma olanağına sahip olacak. Gönderilen bildiriler arasında yapılan değerlendirmede "En İyi Bildiri" ödülü de verilecek. TestIstanbul 2011 Konferansı'na bildiri göndermek için son tarih 30 Kasım 2010.

Uluslararası Yazılım Test ve Kalite  Kurulu (International Software Testing Qualificaions Board - ISTQB) tarafından küresel çapta gerçekleştirilen konferanslar dizisinin Türkiye ayağını oluşturan TestIstanbul, ilk kez 2010 yılının Mayıs ayında 11 ülkeden 500'ü aşkın profesyonelin katılımıyla gerçekleştirilmişti. 1.000'e yakın katılımcıyı ağırlaması beklenen TestIstanbul 2011 Konferansı'nın ana konusu "More Usability Testing, Better User Experience" (Daha Fazla Kullanılabilirlik Testi, Daha İyi Kullanıcı Deneyimi) olarak belirlenmiş bulunuyor.

TestIstanbul 2011 Konferansı, iş dünyasının yükselen trendi "kullanılabilirlik testleri" alanında Türkiye'de düzenlenmiş ilk geniş çaplı etkinlik olacak. Konferans pazarlama, reklam, finans, sigorta, bankacılık, telekom, üretim ve bilişim sektörleri ile akademisyenler başta olmak üzere tüm dünyadan profesyonelleri bir araya getirecek. Yazılım Test ve Kalite Derneği tarafından gerçekleştirilen TestIstanbul 2011'e Uluslararası Yazılım Test ve Kalite Kurulu ile Kullanılabilirlik Profesyonelleri Derneği (Usability Professionals' Association - UPA) de destek veriyor. Kullanılabilirlik Profesyonelleri Derneği Başkanı Silvia Zimmermann da konferansın ana konuşmacıları arasında yer alacak.

TestIstanbul 2011, kullanılabilirlik testleri alanında gerçekleştirdiği çalışmaları ve vizyonunu konferans katılımcılarıyla paylaşmak isteyenlere önemli bir fırsat sunuyor. Konferansa bildirisiyle katılarak çalışmalarını uluslararası bir platformda sunmak isteyenler 30 Kasım 2010 tarihine dek adresinden başvuru yaparak bildirilerini gönderebilecekler. Gönderilen bildirilerin İngilizce hazırlanması, 500 kelime civarında ve açıklayıcı bir içeriği sahip olması gerekiyor.

Konferansa gönderilen bildiriler, Yazılım Test ve Kalite Derneği tarafından değerlendirilecek. İçerik ve vizyon anlamında yüksek nitelikli bulunan bildiriler, hazırlayan kişiler tarafından TestIstanbul 2011 Konferansı'nda katılımcılara sunulacak. Bunun yanı sıra gönderilen bildiriler arasında yapılan değerlendirmede "En İyi Bildiri" ödülü de verilecek.

TestIstanbul 2011'in "En İyi Bildiri" ödülünü kazanan konuşmacıya, özel ödüllerin yanı sıra Uluslararası Yazılım Test ve Kalite Kurulu'nun global çapta düzenlediği bir etkinliğe ücretsiz katılma ve uluslararası konferanslardan birinde konuşmacı olma imkanı verilecek. Bu çerçevede kariyer gelişimi açısından da küresel bir önemi bulunan TestIstanbul 2011, aşağıdaki konularda önemli çalışmalara ve deneyimlere sahip herkesi 30 Kasım'a kadar bildiri yollamaya davet ediyor.

Kaynak: CnetTurkiye.com / Teknoloji

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title