Haberler

Teröristler Patlayıcıları "Pul Biberle" Kamufle Etmiş

Güncelleme:

Gaziantep'te terör örgütü PYD'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen patlayıcıların, üzerine kırmızı pul biber dökülerek kamufle edildiği ortaya çıktı.

Gaziantep'te terör örgütü PKK/KCK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG'ye yönelik operasyonda yüklü miktarda patlayıcıyla yakalanan şüpheliler, gömdükleri patlayıcıları dedektör köpeğin bulmaması için bidonların üstlerini kırmızı pul biberle kapladıkları itirafında bulundu.

"AVNİ" KOD ADLI TERÖRİST KONUŞTU

Terör örgütü PKK/KCK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG'ye yönelik Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, tahrip gücü yüksek 70'i TNT 146 kilogram patlayıcıyla yakalanan 8 şüpheliden "Avni" kod adlı Suriyeli Mahmut Haci Mahmut'un ifadeleri dikkati çekti.

PUL BİBLER DÖKME TALİMATI ALMIŞ

Suriye'de terör örgütünün sözde sorumlusu "Mizgin" kod isimli kadından aldığı talimatla yasa dışı yollarla Türkiye'ye geçtiğini, Kilis üzerinden Gaziantep'e geldiğini anlatan Mahmut, şunları söyledi:

"Mizgin bana, Gaziantep'te Arap bir şahsın yanında patlayıcılar olduğunu ve onları alıp, bahçe gibi bir yere bidonların içerisinde gömmemi istedi. Dedektör köpeklerinin fark etmemesi için de üstlerine bolca pul biber koymamı ve ağzını sıkıca kapatmamı tembihledi."

KEŞİF YAPMIŞLAR

Gaziantep otogarında beklemeden Şanlıurfa'ya geçerek eniştesi Muhammed Mahmut'un evinde gizlendiğini, burada örgüt üyeleriyle irtibata geçtiğini aktaran Mahmut, bir süre sonra tekrar Gaziantep'e geldiklerini ve patlayıcıları koymak için 75 TL'ye üç büyük bidon ve yarım kilogram kırmızı pul biber aldıklarını belirtti.

Patlayıcıları saklayacakları yeri belirlemek için 3 gün keşif yaptıklarına kaydeden Mahmut, şunları anlattı:

"Patlayıcıları 7 sırt çantasına koyarak, bağ evine geldik. Durumdan kimsenin şüphelenmemesi ve bağ evinde bir ailenin bulunduğu izlenimi vermek için Şükrü Karak'ın (tutuklu) eşi ve çocuklarını yanımızda getirdik. Burada patlayıcıları araçtan indirerek, bağ evine taşıdık. Çantaları açıp patlayıcıları kontrol ettikten sonra bidonların içerisine yerleştirdik. Üstlerini bomba arama köpekleri bulamasın diye kırmızı pul biberle kapattık ve bidonları gömdük."

9,5 KİLO ALTIN ELE GEÇİRİLDİ

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi koordinesinde, Gaziantep ve Şanlıurfa'da dün düzenlenen operasyonda 2'si Suriye uyruklu 8 şüpheli yakalanmış, yapılan aramada boş arazide toprağa gömülü, tahrip gücü yüksek, parça ve basınç etkili bomba yapımında kullanılan 146 kilogram patlayıcı ve mühimmat ele geçirilmişti.

Operasyonda örgütün finansmanında kullanıldığı değerlendirilen 9 kilo 551 gram altın, 967 bin dolar, bin 60 sterlin, 4 bin 655 avro ve 72 bin 900 liradan oluşan, 4 milyon 862 bin lira tutarında altın, döviz ve paraya el konulmuştu.

Adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden aralarında Mahmut Haci Mahmut'un da bulunduğu 7'si tutuklanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Türkiye Suriye PKK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title