Haberler

Temizlik İşçileri Önce Sokakları Temizledi, Sonra Konser Verdi

Küçükçekmece’de belediye temizlik işçilerinden oluşan koro, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla konser verdi.

Küçükçekmece'de belediye temizlik işçilerinden oluşan koro, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla konser verdi. Önce sokakları temizleyen sonra temizlik malzemelerini müzik aleti yapan temizlik işçilerinin, Erkin Koray'ın unutulmaz "Çöpçüler" şarkısını seslendirmesi vatandaşların beğenisini kazandı.

Küçükçekmece Belediyesi tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla birçok etkinlik düzenlendi. Hürriyet Caddesi'nde gerçekleşen etkinliklere Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, temizlik işçileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikler kapsamında belediye temizlik işçilerinden oluşan koro konser verdi. Temizlik malzemelerini müzik aleti yapan işçilerinin performansı kulakların pasını silerken, Erkin Koray'ın unutulmaz "Çöpçüler" şarkısını seslendirmeleri ise vatandaşların beğenisini kazandı. Önce sokakları temizleyen sonra konser veren koronun seslendirdiği şarkılara hep bir ağızdan eşlik eden vatandaşlar temizlik işçilerinin konserini ilgiyle takip etti. Kimi vatandaşlar temizlik işçilerinin fotoğrafını çekerken kimileri de o anları cep telefonlarıyla kaydetti. Konserin ardından Başkan Karadeniz, temizlik işçilerine çiçek takdim etti. Dünya Çevre Günü etkinlikleri dolayısıyla ilçede eğitim gören öğrenciler de geri dönüşüm çalışmaları ile ilgili resimler yaptı. Alana gelen birçok vatandaş da ellerinde "Ağaç, çiçek, yeşillik medeniyettir", "Çevremizi koruyalım, geleceğimize sahip çıkalım" yazan dövizlerle çevre duyarlılığına dikkat çekti.

"Amacımız daha güzel bir çevrede yaşayabileceğimizi herkese fark ettirebilmek"

Sonraki nesillere temiz bir çevre bırakabilmek için herkesin özenli davranması gerektiğine dikkat çeken ve koronun konserini çok beğendiğini ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, "Orkestramızdaki arkadaşlar aynı zamanda temizlik işlerinde çalışan personelimiz, çalışma arkadaşlarımız kendilerine öncelikle teşekkür ediyoruz. Burada özellikle çevre bilincine vurgu yapabilmek için orkestramızın da katkısıyla bunu vatandaşlarla Küçükçekmecelilerle paylaşıyoruz. Çünkü çevre bilinci sadece belediyelerin, kamunun destekleyerek bir noktaya getireceği bir konu değil. 7'den 70'e herkesin destek olması gerekiyor. Çünkü atalarımız demiş ya "Aslan yatağından belli olur" işte çevrede bizim için bu derece önemli. Şu anda çevreye yeteri kadar özen göstermediğimizi düşünüyorum. Ama amacımız suçlu aramak değil, bilinci yükselterek daha güzel bir çevrede yaşayabileceğimizi herkese fark ettirebilmek" dedi.

"İnsanlarımız kirletmeyerek bizlere bir nebze olsun yardımda bulunurlarsa çok iyi olur"

İnsanların evlerinde yere atmadığı çöpleri sokaklarda da yere atmaması gerektiğini belirten temizlik işçilerinden oluşan koronun solisti Orhan Narinç, "Gördüğünüz gibi bizler temizlik işçisiyiz. Ama temizliğin ilk ana kuralı kirletmemek, insanlarımız kirletmeyerek bizlere bir nebze olsun yardımda bulunurlarsa çok iyi olur. Herkes bulunduğu çevreyi temiz tuttuğu zaman çok daha güzel bir ortam oluşacaktır" diye konuştu.

"Konser çok güzeldi, çok hoşuma gitti"

Temizlik işçilerinin verdiği konseri severek dinlediğini belirten Ebru Aydın, "Konser çok güzeldi, çok hoşuma gitti. Güzel bir etkinlik olmuş, temizlik işçilerimize yardımcı olmak lazım, yerlere özellikle çekirdek yiyip çöp atmamak lazım. Çocuklarımıza öğretmemiz lazım, onlara selam vermek lazım" ifadelerini kullandı.

Etkinliklerin sonunda ise daha yeşil ve temiz bir çevreye dikkat çekmek amacıyla vatandaşlara fesleğen dağıtıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dünya Çevre Günü Erkin Koray Yusuf Temel Karadeniz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title