Haberler

Temacılar, Öğrencilere Doğa Bilincini Anlattı

Tema gönüllüleri Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde öğrencilere doğa bilincini anlattı.

Tema gönüllüleri Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde öğrencilere doğa bilincini anlattı.

TEMA Malkara Temsilciliği, ülke topraklarının korunması ve çevreye duyarlı bir toplum oluşturulması amacıyla öğrencilere yönelik eğitim çalışmalarına başladı. TEMA Malkara Temsilcisi Hasan Akçay, Halk Eğitim Merkezi'nde İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine, 'Toprak ve Erozyon' hakkında sunum yaptı.

'Toprak ve Erozyon' başlığı altında gerçekleştirilen eğitim etkinliğine, TEMA Malkara İlçe Temsilcisi Hasan Akçay konuşmacı olarak katılırken, Nazmi Tunca, Salih Kirez, Gülten Minez ve Bahri Özden de TEMA Gönüllüleri olarak seminerde yerini aldı.

Hasan Akçay, öğrencilere slayt eşliğinde bilgiler aktararak kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi. Eğitim çalışmalarını değerlendiren TEMA temsilcisi, toprakların korunabilmesi için çevreye duyarlı bir toplumun oluşturulması gerektiğine dikkat çekerek bu noktada hayata geçirilen projelerin oldukça önemli olduğunu söyledi.

Öğrencilere yönelik bilgilendirmede; erozyonun, çoraklaşmanın, çölleşmenin, kirliliğinin, hatalı tarım tekniklerinin ve amaç dışı arazi kullanımının nasıl önlenebileceği, bunları önlemek için düşen görevlerin neler olduğu, bunların ülke için ne kadar zararlı ve olumsuz olduğu anlatıldı.

TEMA vakfının bilinçlendirme çalışmaları ile kamuoyu oluşturulması ve kaynakların korunması için duyarlı hareket edilmesinin amaçlandığı kaydedildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Akçay Tekirdağ Malkara Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title