Haberler

TÜBİTAK Başkanı: Küresel risklerin çözümü bilim ve teknolojide aranıyor

Güncelleme:

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, küresel risklerin çözümünün bilim ve teknolojide arandığını belirterek, bilgiyi üreten ve bilgiyi kullananların birlikte çalışma zorunluluğu olduğunu kaydetti. Ege Üniversitesi (EÜ) açıklamasına göre, 'TÜBİTAK 2209 A/B Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı Belge Takdim Töreni', Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde yapıldı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, küresel risklerin çözümünün bilim ve teknolojide arandığını belirterek, bilgiyi üreten ve bilgiyi kullananların birlikte çalışma zorunluluğu olduğunu kaydetti.

Ege Üniversitesi (EÜ) açıklamasına göre, "TÜBİTAK 2209 A/B Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı Belge Takdim Töreni", Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde yapıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Prof. Dr. Mandal, "Acil Çözüm Gerektiren Güçlüklere Karşı Yenilikçi Bilim ve Teknoloji Yaklaşımı" sunumunda küresel ısınma ve iklim değişikliğine dikkati çekerek, Türkiye'nin bu değişimden en çok etkilenen ülkeler arasında olduğunu belirtti.

Gelecekteki kıtlık riskine değinen Mandal, "Bu değişiklikler, dolaylı olarak insan sağlını etkileyen patojenleri ortaya çıkarabilir. Tüm dünya bu sorunun çözümünü bilim ve teknolojide arıyor. Bilgi üretenin ve bilgiyi kullananların birlikte çalışma zorunluluğu var." değerlendirmesini yaptı.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak da öncelikli alanlara yönelik araştırma ve geliştirme faaliyetlerini yenilikçi adımlar atarak sürdürdüklerini ifade ederek, son 3 yıldır TÜBİTAK proje kabul oranında ve uluslararası projelerde fon almada Türkiye 1.'si olmanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Kaynak: AA / Teknoloji

Ege Üniversitesi Hasan Mandal Yusuf Vardar Tübitak Eğitim Teknoloji Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title