Haberler

Toyota'dan korkutan açıklama: Sıfır otomobil fiyatları 2 katına mı çıkacak?

Güncelleme:

Sıfır otomobil fiyatları ile alakalı Toyota'dan kullanıcıları korkutan bir açıklama geldi. Sıfır otomobil fiyatları artıyor mu? İşte detaylar

Artan dolar kuru ve vergilerle birlikte sıfır otomobil fiyatları her geçen gün artmakta. Bununla birlikte yaşanan çip krizi ve pandemi sonrası ortaya çıkan tedarik sorunları da bu fiyat artışlarını destekliyor. Geçtiğimiz günlerdeyse Toyota Kuzey Amerika bölge sorumlusu Jack Hollis konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Hollis yaptığı açıklamalarda bu durumla alakalı yeni sorunlara işaret etti. İşte Hollis'in yaptığı açıklamaya dair detaylar…

Sıfır otomobil fiyatları Amerika'da 50 bin doları bulabilir!

Bilindiği üzere hem ülkemizde hem de dünyada pandemi sonrasında otomobil fiyatları ciddi oranda arttı. Yaşanan çip krizi, tedarik zincirindeki değişimler bu durumun olumsuz etkilerini devam ettirdi. Otomobil üreticileri bu durumun önüne geçerek müşteri kayıplarını önlemek içinse bir hayli uğraş veriyor.

Birçok marka krizin etkilerini dindirmek amacıyla üretim kapasitelerini arttırıyor, daha düşük segmentlerde maliyeti düşük uygun fiyatlı otomobiller üretmeye çalışıyor. Konuyla ilgili olarak konuşan Toyota Kuzey Amerika sorumlusu Jack Hollis'se pek olumlu açıklamalarda bulunmadı.

Türkiye'de satılan en ucuz sıfır binek otomobiller!

Hollis açıklamasında tedarik ve üretim zincirindeki toparlanmanın başlamış olmasına rağmen araç fiyatlarının artacağına işaret etti. Özellikle Amerika için konuşan Hollis Amerika'da sıfır araç fiyatlarının 50 bin dolara kadar çıkacağını belirtti.

Marka geçtiğimiz dönem Amerika pazarında toplamda 2.1 milyon otomobil sattı. Toyota ise yaptığı tahminlerde bu yıl bu sayının 100 bin araç daha artacağını belirtti. Bu sayıyı düşük bulan Hollis üreticilerin karşısında tedarik zinciri sorunları olmasaydı Amerika'da geçtiğimiz yıl (tüm markaların toplamı) 16 ile 17 milyon adet arasında otomobil satılabilirdi.

Bu fiyat artışının ülkemize nasıl yansıyacağı konusuna geldiğimizdeyse yorum yapmak oldukça zor. Çünkü bir otomobilin tüm parçaları aynı bölgede üretilmiyor. Dünyanın her yerinden gelen bu parçalar bir hatta birleşerek bizlerin kullandığı dört tekerlekli araçları oluşturuyor.

Ülkemizde şu an satılan en ucuz sıfır araçların hangileri olduğuna bakarsak Hyundai i10 ve Fiat Egea'nın listenin başında yer aldığını görüyoruz. En ucuz sıfır araç olan i10 şu anda 385 bin TL'den başlayan fiyatlar ile satılıyor. Amerika'da yaşanması beklenen zam oranının ülkemiz otomobillerini etkilerse bu fiyat 790 bin TL'yi bulabilir.

Peki siz neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz!

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title