Haberler

Teknoloji Dünyasında Bugün Neler Oldu - 11 Ağustos

Teknoloji dünyasında neler oldu, neler olacak?

Teknoloji dünyasında neler oldu, neler olacak? Geçmiş her zaman geleceğin aynasıdır ve biz de bunu kanıtlamak adına yepyeni bir içeriği sizlere sunuyoruz. Bundan böyle her gün sizlerle teknoloji dünyasını baz alarak, Tarihte Bugün tadında bir köşe hazırlıyoruz.

Teknoloji dünyasında bugün 11 Ağustos

O zaman gelin hep beraber tarihteki bugün köşemizde, 11 Ağustos'ta yaşanmış gelişmelere bakalım

1. Uzaydaki ilk iletişim

Rus roketleri olan Vostok 3 ve Vostok 4 bir gün ara ile uzaya fırlatıldı. Vostok 3 kozmonotu olan Andriyan Nikolayev Vostok 4 ile uzaydaki ilk telsiz görüşmesini yapıp, uzaydaki ilk iletişimi kuralı ve Dünyanın ilk renkli fotoğrafını çekeli 55 yıl oldu.

2 . Steve Wozniak doğdu

Apple'ın iki kurucusundan biri biri olan, Steve Jobs'un arkadaşı, Amerikan bilgisayar bilimcisi ve programcısı Steve Wozniak, San Jose Kaliforniya'da doğalı 67 yıl oldu.

3. Bugatti öldü

1939 – Fransız otomobil tasarımcısı Ettore Bugatti'nin araba tasarımcısı ve aynı zamanda mühendis olan oğulu Jean Bugatti öleli 78 yıl oldu.

4. İlk sabit disk

katot ışınları ve kıvrımlı dekar sıvıları kullanılarak İlk bilgisayar belleği olan Williams-Kilburn tüpünün mucidi, Frederic Calland Williams, öleli 50 yıl oldu.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Steve Wozniak Bugatti Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title