Haberler

    Swatch'dan 6 Ay Şarja Gerek Duymayan Akıllı Saat Pili

    Ünlü saat üreticisi Swatch'un uzun süre şarj gerektirmeye akıllı saat pili geliştireceği söyleniyor.

    Emre Çetinkaya - -

    İsviçre merkezli ünlü saat üreticisi Swatch, yavaş yavaş hayatımıza giren akıllı saat konusunda da çalışmalar yürütüyor. Geçtiğimiz aylarda Swatch'un bir akıllı saat üzerinde çalıştığı haberleri ortaya çıkmıştı. Şimdi ise Swatch'un gelecek nesil akıllı saatleri ile ilgili yeni bilgiler geldi.


    Günümüz akıllı saatlerinin pil ömrü herkesin malumu. Tıpkı akıllı telefonlar gibi 1 günü zar zor çıkarabilen akıllı saatler kullanıcılarının canını sıkıyor. Bu anlamda çalışmalarını yürüten Swatch'un CEO'su Nick Hayek ise, laboratuvarlarında ciddi gelişmeler kaydettiklerini ve gelecek nesil Swatch akıllı saatin pil ömrünün 6 ay olacağını söyledi.


    Öte yandan Swatch'un henüz nasıl bir teknoloji üzerinde çalıştığı ise bilinmiyor. Ancak şu an kullanılan pillerle bu tarz bir gelişimin oldukça zor olduğunu söyleyebiliriz. Swatch, muhtemelen gelecek nesil akıllı saatlerinde hareket enerjisi ya da güneş enerjisinden faydalanacak.




    Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Emre Çetinkaya İsviçre Swatch Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title