Haberler

    Spielberg: Süper Kahraman Filmlerinin Sonu Geliyor

    Ünlü yönetmen, bu tip filmlerin Vahşi Batı filmleriyle aynı kaderi paylaşabileceğini düşünüyor.

    Mahmut Saral - -

    Ünlü yönetmen Steven Spielberg, geçtiğimiz günlerde Associated Press'e bir röportaj verdi ve süper kahraman filmlerinin tıpkı Vahşi Batı temalı filmler gibi yavaş yavaş sonunun geldiğini düşündüğünüdile getirdi.


    Ünlü yönetmen, son hatırladığı Vahşi Batı temalı film olarak 1992 yapımı Unforgiven'ı (Clind Eastwood) göstererek bu durumu hayal etmenin zor olduğunu, ama yakında aynı şeyin Batman, X-MEN ve diğerleri için de yaşanabileceğini düşündüğünü bildirdi.


    Son yıllara baktığımızda, aslında yönetmenin pek de haksız olmadığını söyleyebiliriz. Dijital efektlerin bolca kullanıldığı, aksiyonun hep üst düzeyde tutulup konuların yavan şekilde yedirildiği birçok süper kahraman filmi mevcut ve bu durum sıkıcı bir boyuta ulaşmış olabilir. Tabii ortada Christopher Nolan'ın hazırladığı Batman üçlemesi gibi başarılı örnekler de var. Önümüzdeki döneme baktığımızda ise, Batman v Superman gibi merak uyandıran bir yapımın yolda olduğunu görüyoruz.


    Ve tabii ki bu filmlerin sonsuza kadar yok olacağı iddiası yok. İlgi düşse bile elbet günün birinde tekrar eski popülaritelerini kazanabilirler. Hatta Vahşi Batı temalı filmler de tekrar çekilmeye başlanabilir.


    Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Süper kahraman filmleri çok fazla hazırlanır ve tüketilir hale mi geldi?


    Unutmadan, Speilberg'in yeni filmi Bridge Of Spies, ekim ayında vizyona giriyor. Tarihi biyografik - gerilim türündeki filmin başrolünde Tom Hanks yer alıyor.



    Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Steven Spielberg Mahmut Saral Batman Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title