Haberler

    Sony, Psn Mağdurlarının Yüzünü Güldürecek

    Bundan 3 yıl önce yaşanan, PSN'in hacklanmesiyle kimlik bilgileri çalınan kullanıcılara Sony'den büyük özür geliyor.

    Bundan 3 yıl önce yaşanan, PSN'in hacklanmesiyle kimlik bilgileri çalınan kullanıcılara Sony'den büyük özür geliyor.

    Kimseninin başaramadığını, yani PlayStation 3'ü kolayca hacklemeyi başaran GeoHot rumuzlu hacker, bundan 3 yıl önce bu sebepten dolayı Sony ile davalık olmuşlardı. Davayı geri çekmesi için Anonymous tarafından uyarılan Sony, davayı geri çekmeyince Anonymous da PlayStation'ın çevrimiçi hizmeti olan PS Network'ü hacklemiş ve tüm kullanıcılarının bilgilerini çalmışlardı.

    Oyuncuları düşünen Sony, davayı geri çekip yoğun ve uzun süren bir PSN bakımından sonra, daha güvenli PSN'i kullanıcılarına sunmuştu. Özür dilemek için bir basın toplantısı düzenleyen Sony, tüm kullanıcılarına ücretsiz oyunlar ve bir aylık PS Plus üyeliği dağıtmıştı.

    Geçen üç yılın ardından yine özür dilemek isteyen Sony, kullanıcılarına bu sefer de çeşitli hediyeler dağıtıyor. 14 PS3 veya PSP oyunundan birini seçme imkanı tanıyan firma altı tema arasından seçilebilecek üç adet PS3 teması ve üç aylık ücretsiz PS Plus üyeliği verecek.

    Ayrıca kimlik bilgilerinin çalındığını kanıtlayan kullanıcılarının her birine 2.500$'a kadar tazminat vereceğini de açıklayan Sony, oyuncuların güvenini kaybetmek istemediğini, onları düşündüğünü ve bu kampanya için 15 milyon dolarlık bir bütçe ayırdığını söyledi.

    PlayStation 3'ün en eğlenceli oyununun incelemesine buradan ulaşabilirsiniz.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Sony Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title