Haberler

    Sony'nin Olay Filmi The Interview, Online Olarak Yayınlanabilir

    Guardian of Peace'in hack saldırıları ve tehditlerinin ardından sinema gösterim tarihi iptal edilmişti.

    Mahmut Saral - -

    Sony Pictures'un hatta son günlerde Amerika devletinin de canını sıkmaya başlayan The Interview filmi hakkında yeni bilgiler geldi.


    Bildiğiniz gibi Guardian of Peace isimli hacker grubu, Sony'nin bilgisayarlarına sızmış ve birçok bilgiyi çalmıştı. Haftalardır süren sızıntılar, Sony'yi hem maddi hem de manevi olarak zor durumda bıraktı. Her ne kadar bu saldırıların arkasında Kuzey Kore'nin de olduğu söylense de, Kuzey Kore bunu kabul etmiyor. ABD Başkanı Obama ise, bu saldırıların kaynağının araştırıldığını ve sonuçlara göre karşılık verilebileceğini bildirmişti.


    İşin film tarafına, yani The Interview'a dönecek olursak, filmin 25 Aralık'ta olan gösterimi iptal edilmiş, filmin gösterime girmeyeceği konuluşmaya başlanmıştı. Konu hakkında CNN'de bilgiler veren Sony Pictures CEO'su Michael Lynto, ülke genelinde sinema salonlarının bu filmi yayınlamak istemediğini ve bu durumda kendilerinin de başka seçeneğinin kalmadığınıdile getiriyor. Böyle bir sonucun ortaya çıkmasında, Guardian of Peace'in yayınladığı tehdit mesajının büyük etkisi olmuştu.


    Yine de The Interview'ı izlemek isteyen birçok kişi var


    Yaşanan bu üzücü olaylar, bir yandan da filmin büyük bir reklamını yapmış oldu. Normalde hiç haberi olmayan insanlar bile artık bu filmi biliyor ve merak ediyor. Masadaki seçenekler arasında sinema olmasa da birçok online yayıncı üzerinden The Interview'ın yayına sokulabileceği konuşuluyor. Yani hala bu filmden vazgeçilmiş değil.


    Bakalım ilerleyen günlerde neler olacak...



    Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    The Interview Sony Pictures Mahmut Saral Sony Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title