Haberler

    Siber Güvenlikte Balküpü Dönemi

    SkyTürk 360 kanalında yayınlanan Cengiz Özdemir ile Stüdyo360 programına katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım siber güvenlik...

    Hasan Genç - - Bakan Yıldırım, Gezi Olayları sırasında siber saldırıların zirve yaptığına dikkati çekti. Sosyal medya üzerinden sahte hesaplar aracılığı ile asılsız mesaj ve fotoğrafların yayınlandığını, başta elektrik dağıtım sistemi olmak üzere Başbakanlık, bakanlık, Türk Hava Yolları ve bankaların sitelerine çok sayıda siber saldırı gerçekleştirildiğini açıkladı.

    2 seneden beri yürüttükleri siber tatbikatlar sayesinde bu siber saldırılara anında cevap verdikleri söyleyen Yıldırım, ¨Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı bu saldırıların önlenmesinde önemli bir görev yaptı. Bu saldırılar ile siber güvenlik altyapımız test edildi ve eksiklerimizi gördük. Siber güvenlik artık milli güvenliğe eş değer bir konumda. Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) bu konuları paylaştık. Siber saldırılarla mücadele terör ile mücadele ile aynı öneme sahip. Her iki saldırı türünde de saldırmak kolay ama savunması zor. Bakanlığımız bünyesinde kurulan Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM), ulusal siber güvenlik stratejisinin uygulanması için çalışmalarını sürdürüyor¨ dedi.

    Balküpü ile saldırı gerçekleşmeden tespit

    TÜBİTAK'a bağlı Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM) tarafından geliştirilen ve siber saldırıları gerçekleşmeden tespit eden Balküpü sistemi hakkında da bilgi veren Yıldırım,¨artık siber saldırıları balküpü ile önceden tespit edebiliyoruz, Türk mühendisleri tarafından geliştirilen bu yazılım ile sineğin bala konup yapışmasına benzer şekilde saldırı yapanları tespit ediyoruz. Artık 7/24 dünya çapındaki siber saldırı şikayetlerini dinliyoruz. Budapeşte Anlaşması'na imza koyduk ve uluslararası siber mücadele çalışmalarına da katılıyoruz. Dünyada siber saldırılara karşı çalışma yürüten 13 ülkeden birisiyiz¨ açıklamasında bulundu.

    Balküpü hakkında detaylı bilgi için ULAKBİM sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

    Hasan Genç - Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Binali Yıldırım Cengiz Özdemir Hasan Genç Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title