Haberler

    Sayıştay'ın Çekilişlerini Güvenli Bulmadığı Milli Piyango'dan Son Dakika Açıklaması

    Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, şans oyunlarına ait çekilişlerin şeffaf ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirildiği açıklandı.

    Yaptığı açıklamada Sayıştay'ın Milli piyango çekilişlerinin güvenli olmadığını açıkladığı yönündeki haberleri hatırlatan Genel Müdürlük, çekilişlerin medyaya ve halka açık olduğunu, şans oyunlarına özgü sektörel ekipmanlar kullanılarak çekiliş heyeti tarafından gerçekleştirilen çekilişlerin noter gözetiminde yapıldığını belirtti.

    Çekiliş işlemlerinin tutanağa bağlandığının ve kayıt altına alındığının bilgisi de verilen açıklamada yer alan bazı ifadeler ise şöyle: "Ayrıca çekilişlerin tamamı www.millipiyango.gov.tr adresinden canlı olarak yayınlanmaktadır. Canlı yayını izleyemeyen vatandaşlarımızın ise arşiv kayıtlarından çekilişlerimizi her zaman izleyebilme imkanı bulunmaktadır. Dolayısıyla şans oyunlarına ait çekilişler şeffaf ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

    İdaremizin 2017 yılı Sayıştay Denetim Raporu'nda, haber başlığında yer verilen şekilde 'Milli Piyango çekilişleri güvenli/güvenilir değil' şeklinde herhangi bir tespite yer verilmemiş, çekilişlerin şeffaf ve güvenilir olmadığı yönünde herhangi bir eleştiri yapılmamış ve çekilişler konusunda İdaremiz kusurlu bulunmamıştır.

    Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünün faaliyetleri İdare müfettişleri, Sayıştay ve TBMM KİT Komisyonu tarafından her yıl periyodik olarak denetlenmekte olup, bir tek çekilişte bile usulsüzlük tespit edilmemiştir."

    Açıklamada ayrıca Milli Piyango İdaresi sayesinde elde edilen gelirlerin Kredi ve Yurtlar Kurumu, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu gibi kurumlara ve savunma sanayiisi gibi alanlara kaynak olarak döndüğü belirtilirken, "Zaman zaman İdaremiz hakkında gündeme getirilen bu gibi asılsız iddialar İdaremizin kamuya aktardığı kaynakların azalmasına neden olmaktadır. Bu kapsamda, basın ve yayın kuruluşlarından İdaremiz ile ilgili yapacakları haberlerde daha hassas ve sorumlu davranmaları beklenilmektedir." ifadesi kullanıldı.

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    Milli Piyango İdaresi Sayıştay Teknoloji Haberler Son Dakika

    Canlı anlatım! Şampiyonluk maçında gol perdesi açıldı

    Canlı anlatım! Şampiyonluk maçında gol perdesi açıldı

    İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

    İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

    Canlı anlatım! Kadıköy'de gol yağmuru var

    Canlı anlatım! Kadıköy'de gol yağmuru var

    Bakmadan Geçme

    GALATASARAY KİM GOL ATTI? Galatasaray Konyaspor MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? CANLI SKOR FENERBAHÇE KİM GOL ATTI? Fenerbahçe İstanbulspor maçında fark açılıyor! Kim gol attı, MAÇ KAÇ KAÇ? KADIKÖY'DE İLK DÜDÜK ÇALDI! #9917 Fenerbahçe İstanbulspor maçı kaç kaç, kim gol attı? SANİYE SANİYE CANLI ANLATIM! ŞAMPİYONLUK MAÇI BAŞLADI! #129349 Galatasaray Konyaspor maç kaç kaç, kim gol attı? CANLI ANLATIM! #9917 TRABZONSPOR ANKARAGÜCÜ CANLI HD İZLE! Trabzonspor Ankaragücü maçı hangi kanalda, İLK 11'LER AÇIKLANDI! #9917 FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI CANLI HD İZLE! Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ilk 11'ler kim? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI NE ZAMAN? #129349 Galatasaray'ın şampiyonluk kutlaması olacak mı, nerede olacak? #9917 GALATASARAY - KONYASPOR MAÇI CANLI İZLE! #129349 Galatasaray maçı hangi kanalda, saat kaçta? Galatasaray - Konyaspor maçı FULL HD İZLE! #9917 GALATASARAY İLK 11'LER! Konyaspor ile karşılaşmada Galatasaray'ın ilk 11'leri kim? Erbaaspor Muşspor maçı CANLI izle! (HD) 26 Mayıs Erbaaspor Muşspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Erbaaspor - Muşspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Erbaaspor - Muşspor maçı nereden izlenir? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi hangi tarihte, ayın kaçında ödenecek 2024? Popeyes boykot mu? Popeyes İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Popeyes Türk malı mı, sahibi kim? Bugün Fenerbahçe'nin maçı var mı? Bugün hangi Fenerbahçe maçı var, hangi kanalda? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı nereden izlenir?
    Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

    Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title