Haberler

Renault ve Volvo, elektrikli Van üretmek için ortaklık kurdu

Güncelleme:

Renault ve Volvo Group, CMA CGM Group ile birleşerek Flexis adında yeni bir elektrikli Van girişimi başlattı. Flexis, ticari araçların Tesla'sı olmayı hedefliyor ve esnek bir platform üzerine inşa edilecek araçlarla minibüs endüstrisini dönüştürmeyi amaçlıyor. İlk üretimler Renault'nun Fransa'daki fabrikasında başlayacak ve yazılım odaklı bir yapıya sahip olacak. Renault ve Volvo, Flexis'in yüzde 90'lık hissesine sahip olacak.

Renault ve Volvo Group elektrikli Van modelleri üretmek için ortaklık kurduğunu açıkladı. Fransız nakliye şirketi CMA CGM Group ile birleşen otomotiv üreticileri, Flexis adında yeni bir elektrikli Van girişimi başlattı.

Renault ve Volvo, Flexis ile elektrikli Van üretecek

Renault CEO'su Luca de Meo tarafından yapılan açıklamaya göre Flexis, "ticari araçların Tesla'sı" olmak için yola çıkıyor. Bu kapsamda esnek bir platform üzerine inşa edilecek araçlar; modüler bir yapıyla minibüs endüstrisini dönüştürmeyi hedefliyor.

Flexis'in ilk üretimleri Renault'nun Fransa'daki fabrikasında başlayacak. Minibüslerin, kolay erişim için daha alçak olması ve kargo alanına geçiş gibi özelliklerle lojistik şirketlerinin verimliliğini artırması hedefleniyor.

132132321

Flexis'in temel odak noktalarından biri yazılımı olacak. Platform; rotaları ve şarj ihtiyaçları gibi faktörleri öğrenerek, birkaç yıldır bir iş değiştiren sürücülerin deneyimini basitleştirmeyi amaçlıyor. Eğitimin kolaylaştırılması da şirket verimliliğini artırabilir.

Renault ve Volvo, 300 milyon euro yatırımla Flexis'in yüzde 90'lık hissesine sahip olacak. Nakliye firması CMA CGM Group ise yüzde 10'luk kısmı yönetecek. Flexis CEO'su Philippe Divry; minibüslerin Kuzey Amerika ve Avrupa'nın ötesindeki pazarları hedefleyeceğini söyledi.

Elektrikli ticari araçların Avrupa'da yıllık yüzde 40 büyümesi öngörülüyor. Bu da "ticari araçların Tesla'sı" olmak isteyen Flexis için büyük bir önem taşıyor. Ancak şirketin ilk modelini ne zaman sunacağı belirsiz.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Yazılım Renault Fransa Volvo Van Teknoloji Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title