Haberler

    Lg G5'te İris Tanıma Özelliği Olabilir Mi?

    Yeni nesil amiral gemisiyle ilgili yayınlanan rapor kafalarda soru işareti bıraktı.

    Hasan Uğur Nayır - -

    Hatırlarsanız seneler önce çıkan dedikodularda Samsung, LG ve birkaç üreticinin üst düzey modellerinde iris tanıma özelliğine yer vereceği ileri sürülmüştü. Bu iddialar yavaş yavaş gerçekleşiyor gözüküyor. Mobil dünyada yüksek potansiyel gözüyle bakılan iris tanıması veya doğrulaması Fujitsu Arrows NX F-04G ve VIVO X5 Pro ile birlikte açılışı yapacak. Ekip olarak katıldığımız MWC 2015'te Fujitsu'nun iris tarama teknolojisine yakından bakma fırsatı yakalamıştık.


    Tüm bunlarla birlikte üreticilerin bu teknoloji için çalışmaları daha çok hızlandırdığı söyleniyor. Güney Koreli şirket LG önemli isimlerden biri. Bildiğiniz gibi LG G4 biyometrik özelliklerden yoksun. Halbuki çıkmadan önce parmak izi sensörünün kullanılacağı söylenmişti. Son yayınlanan bir makalede LG G5'te iris teknolojisinin olacağı yazıyor. Lafı daha fazla uzatmadan ne gibi detayların olduğuna birlikte göz atalım.


    LG'nin atılımları


    Whowired'ın taptaze raporuna göre IRIENCE isimli bir şirket (Biyometrik konusunda uzmanlaşmış bir Güney Koreli şirket) LG'nin 2016'nın ilk yarısında çıkacak amiral gemisinde kullanılmak üzere iris tarama modülü geliştirdi.


    Modül acaba LG'nin 2015'teki yeni amiral gemisinde kullanılabilir mi? LG yeni üst düzey bir modeli çıkaracağını doğruladı. Şu ünlü LG G Note modeli. Rapora göre IRIENCE yazılım tarafıyla ilgili şeyleri tamamen bitirmiş değil. Şu anda kendi algoritmasını güncellemek için çalışıyor. İki ya da üç ay sürecek bir çalışma olduğu not edilmiş. Fakat rapor tarafından bahsedilen tek değişiklik tanıma aralığının 30'dan 50 cm'e arttırılması yönünde. Muhtemelen LG G Note modeline yetişmeyecek gözüküyor.


    Sizin bu konudaki yorumlarınız nedir? Sizce iris taraması mobil cihazlar için olmalı mı? Yoksa gereksiz mi? Düşüncelerinizi bizimle paylaşın.



    Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Hasan Uğur Fujitsu Samsung Lg Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title