Haberler

    Instagram'ın Kurucusu, Hikayeler Özelliğini Snapchat'ten 'Çarptığını' İtiraf Etti

    Instagram'ın kurucularından Kevin Systrom ve Mike Krieger, bir festivalde panel katılımcısı olarak yer aldılar. İkili oradaki bir görüşmede, onları Instagram'a hikayeler özelliğini eklemeye iten şeyi açıkladı.

    Snapchat hayranları, diğer platformları hikayeler özelliğini kopyalamakla suçluyor. Bir noktada haklı da olduklarının itirafı, Instagram kurucularından Kevin Systrom'dan geldi.

    South by Southwest adlı festivale katılan ikili, orada bir panelde insanlarla görüşmeler yaptı. Bu görüşmelerden birinde ikili, Instagram Hikayeleri'nin nasıl ortaya çıktığını anlattı.

    Systrom, uzun süre insanların profilinde Instagram linkleri bulunduğunu söyleyerek, insanların iki ürün arasında köprü kurmaya çalıştıklarını belirtti. "Biz de onlara istediklerini verdik." diyen girişimci, bir anlamda Snapchat'ten kopya çektiklerini itiraf etti.

    Instagram hikayeler özelliğini 2016 yılında eklerken, Snapchat'e bu özellik 2013 yılında koyulmuştu. İnsanların gönderilerinde snapchat linkleri koymaları, firmayı insanların bunu istediğine inandırmış. Görünüşe bakılırsa ikili doğru bir değerlendirme yapmış.

    Snapchat'in hikayeler özelliği de ilk başta çok tutulmasa da zamanla fenomen haline geldi ve 2017 yılında zirveye çıktı. O dönemde, "Hesap Makinelerine hikayeler özelliği geldi" yorumu yaptıracak kadar çok firma Snapchat'in hikayeler özelliğini kopyaladı.

    Krieger, Instagram'ın hikayeler özelliği sayesinde insanların "Anların arasındaki anları" paylaştığını söylüyor.

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    Kevin Systrom Instagram Snapchat Haberler

    Bakmadan Geçme

    Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne? Altınay Savunma halka arz ne zaman? Altınay Savunma Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem göre Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title