Haberler

    İnekler, Köpek Balıklarından Daha Öldürücü

    Bir köpek balığı tarafından öldürülme ihtimaliniz düşük.

    Mahmut Saral - -

    Steven Spielberg'ün Jaws filmini izledikten sonra denize girerken endişe edenler mutlaka olmuştur. Zira denişin dişleri, yani korkunç köpek balıkları, pek de sevilen yaratıklar değil. Gerek filmler olsun gerekse de gerçek haberler olsun, bu hayvanlarla ilgili genellikle korku verici detaylara tanıklık ediyoruz, ancak yapılan bir araştırma, etrafımızda daha tehlikeli canlıların da olduğu gerçeğini ortaya çıkarıyor.


    Amerika'daki hastalık kontrol veri tabanı merkezi CDC, Amerika'da 2001 ile 2013 yılları arasında, hayvan saldırıları sonucunda hayatını kaybeden ortalama insan sayısını yayınladı.


    Buna göre, ortalama her yıl 1 kişi köpek balığı saldırısı sonucu hayatını kaybediyor. Timsah ve ayı saldırıları sonucunda da her yıl ortalama 1 kişi ölüyor. Zehirli yılanlar ve kertenkelelerin saldırıları sonucu ortalama 6 kişi ölürken, örümcekler yüzünden her sene 7 kişi hayatını kaybediyor.


    Baktığımızda bu canlıların çok tehlikeli ve korkutucu olduklarını rahatlıkla söyleyebiliriz. Ama asıl tehlike, yaşam alanımıza yakın olan canlılarla yaşanabiliyor. İnekler denildiğinde akıllara sevimli oldukları gelir, değil mi? Hatta et yemeyi seven insanlar da mutlu olur. Peki, her yıl ortalama 20 kişinin inek saldırıları sonucu hayatını kaybettiğini söylersek ne dersiniz? İşte araştırma, bu veriyi de ortaya çıkarmış.


    Köpek saldırıları sonucu her yıl 28, arı saldırısı sonucu her yıl 58, diğer memelilerin saldırıları toplamında da her yıl ortalama 52 kişi hayatını kaybediyor.


    Bu araştırma sonuçları hakkında ne düşünüyorsunuz?





    Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Amerika Birleşik Devletleri Steven Spielberg Mahmut Saral Teknoloji Haberler

    500

    Yorumlar (1)

    1907:

    Şapla şeker karıştırılmış. Diğerleri evcil hayvan değil İnek evcil. Diğerlerde bir saldırı sonucu ölüm gerçekleşiyor, İnekte gerekli önlemin alınmaması sonucu gerçekleşir.

    2
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title