Haberler

    Güneş Sistemi'nin En Hızlı Asteroiti "2021 Ph27"

    Güncelleme:

    Gökbilimciler, bugüne kadar bilinen en kısa yörüngeye sahip ve her 113 günde bir Güneş'in etrafında dönen bir asteroid keşfettiler.

    Gökbilimciler, bugüne kadar bilinen en kısa yörüngeye sahip ve her 113 günde bir Güneş'in etrafında dönen bir asteroid keşfettiler.

    Güneş Sistemi'nde yörüngede dönen en hızlı asteroitin Güneş'in etrafında dönmesi sadece 113 gün sürmektedir.

    Astreoit, 1 metre genişliğinde bir kayadır ve Güneş'e o kadar yaklaşır ki, kurşun yüzeyinde erir.

    2021 PH27 olarak bilinen bu asteroit 13 Ağustos'ta keşfedildi.

    Güneş Sistemi'ndeki herhangi bir asteroitin en küçük ortalama mesafesine sahiptir.

    SICAKLIK 482 DERECE

    Güneş'e yakınlığı nedeniyle 2021 PH27'nin yüzey sıcaklığı neredeyse  482 dereceye ulaşıyor.

    Nereden geldiği konusunda uzmanlar net değiller, ancak yaşamın ana asteroit kuşağında başladığından kuşkulanıyorlar.

    Bu noktada, araştırmacılar 2021 PH27'nin nereden geldiği konusunda net değiller, ancak Mars ve Jüpiter arasındaki ana asteroit kuşağında hayata başlamış olabileceğini ve 'iç gezegenlerden gelen yerçekimi rahatsızlıkları' ile yerinden çıkmış olabileceğini teorize ediyorlar.

    Bununla birlikte, 32 derecelik yüksek yörünge eğimi, bunun yerine, karasal gezegenlerden birinin yakınından geçerken daha yakın bir kısa periyot yörüngesine yakalanan dış Güneş Sistemi'nden soyu tükenmiş bir kuyruklu yıldız olabileceğini düşündürmektedir.

    1 metrelik asteroit, 13 Ağustos'ta Şili'deki Karanlık Enerji Kamerası'ndan (DECam) elde edilen verileri kullanarak Carnegie Bilim Enstitüsü'nden Scott Sheppard tarafından keşfedildi.

    Aslında, bu asteroit Güneş'e o kadar yakın ki, NSF'nin Ulusal Optik-Kızılötesi Astronomi Araştırma Laboratuvarı'ndan (NOIRLab) yapılan açıklamaya göre, "bilinen herhangi bir Güneş Sistemi nesnesinin en büyük genel göreli etkilerini yaşıyor."

    Sheppard, 'Güneş'e yakınlığı nedeniyle, 2021 PH27'nin yüzey sıcaklığı en yakın yaklaşımda neredeyse 500 derece C'ye ulaşıyor, kurşunu eritecek kadar sıcak" diye ekledi.

    Sheppard yaptığı açıklamada, "Gökbilimciler için teleskop zamanı çok değerli olsa da, bilinmeyenin uluslararası doğası ve sevgisi, gökbilimcileri kendi bilimlerini ve gözlemlerini bunun gibi yeni, ilginç keşifleri takip etmek için geçersiz kılmaya çok istekli kılıyor" dedi.

    HİÇBİR ŞEY BU ASTEROİTİ ETKİLEMEMİŞ!

    2021 PH27'nin (tüm gezegenler ve asteroitler için ortak olan) eliptik yörüngesi, güneş etrafındaki yörüngesi en hızlı bilinen asteroidi olmasının yanı sıra, hem Merkür hem de Venüs'ün yörüngelerini geçiyor.

    Güneş'e çok yakın olan asteroitleri, yıldızın parlaması tarafından gizlendikleri için bulmak zordur. Bazıları Güneş'e yakın oldukları için çok ısınırlar, dağılırlar. Gezegenin yerçekimi kuvvetleri de asteroitlerin parçalanmasına neden olabilir.

    Ancak, hiçbiri henüz 2021 PH27'yi etkilemedi.

    Sheppard, "Asteroitlerin Dünya'ya ve Venüs'e, dışa göre oranı bize bu nesnelerin gücü ve yapısı hakkında fikir verecektir" dedi ve "Güneş'ten ayrı olarak, Dünya'nın yörüngesinin içindeki asteroit popülasyonunu anlamak, gün ışığında Dünya'ya yaklaşabilecek ve geceleri gözlemlenen çoğu ankette kolayca keşfedilemeyen en olası Dünya çarpmalarından bazıları da dahil olmak üzere, Dünya yakınındaki asteroitlerin sayımını tamamlamak için önemlidir," diye ekledi.

    Uzay kayası şimdi, Dünya'dan Güneş'in arkasında olacağı güneş kavuşum aşamasına giriyor.

    Önümüzdeki yılın başlarında görünür hale dönmesi bekleniyor.

    EN DEĞERLİ ASTEROİT: 100 TRİLYON DOLAR

    "UZAYLILAR BİZİ ASTEROİTLER ARACILIĞIYLA İZLİYOR OLABİLİR"

    Kaynak: Space Mag Türkiye / Teknoloji

    Jüpiter Venüs Haberler

    Bakmadan Geçme

    Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title