Haberler

Google, Chrome'un gizli sekme mesajını değiştirdi!

Güncelleme:

Google, geçtiğimiz aylarda gizli sekmede dahi kullanıcı verilerini takip ettiği gerekçesiyle davalık oldu. Kullanıcı gizliliğini ele alan bu dava sonucunda gerçekten de Google'ın gizli sekmede kullanıcıları takip ettiği ortaya çıktı. Bu olayların ardından Google, Chrome gizli sekme seçeneği için önemli bir adım attı. Bununla birlikte kullanıcılar, gizli sekmeye girdikleri zaman Google'ın yeni bir mesaj eklediğini görüyor. Bildiriline göre mesajda, internet sitelerin ve hizmetlerin gizli sekmede bile kullanıcı verilerini toplayacağını açıklıyor.

Teknoloji dünyasının önemli isimlerinden biri olan Google, uzun zamandır bir davayla uğraşıyor. Bu davaya göre şirket, milyonlarca kullanıcının gizli sekmedeki hareketlerini izliyor. Bu sorunların ardından Google, gizli sekme mesajını güncelledi. İşte detaylar!

Google, Chrome'un gizli sekme mesajını değiştirdi!

Google, geçtiğimiz aylarda gizli sekmede dahi kullanıcı verilerini takip ettiği gerekçesiyle davalık oldu. Kullanıcı gizliliğini ele alan bu dava sonucunda gerçekten de Google'ın gizli sekmede kullanıcıları takip ettiği ortaya çıktı.

Bu olayların ardından Google, Chrome gizli sekme seçeneği için önemli bir adım attı. Bununla birlikte kullanıcılar, gizli sekmeye girdikleri zaman Google'ın yeni bir mesaj eklediğini görüyor. Bildiriline göre mesajda, internet sitelerin ve hizmetlerin gizli sekmede bile kullanıcı verilerini toplayacağını açıklıyor.

Edge'in bu özelliğini görünce Chrome'u bırakabilirsiniz!

Google'ın güncellediği mesajda yer alan ifadeler ise şu şekilde:

"Bu cihazı kullanan diğer kişiler etkinliklerinizi görmeyecek, böylece daha özel bir şekilde gezinebilirsiniz. Bu, ziyaret ettiğiniz web siteleri ve Google da dahil olmak üzere kullandıkları hizmetler tarafından verilerin nasıl toplandığını değiştirmez. İndirmeler, yer işaretleri ve okuma listesi ögeleri kaydedilecektir. Daha fazla bilgi edinin."

Daha önceki mesajda ise kullanılan veriler bu kadar açık bir şekilde yer almıyordu. Chrome'un mevcut kararlı sürümünde bir gizli sekme açtığınızda ise şu metin karşınıza çıkacak:

"Artık gizli olarak göz atabilirsiniz. Bu cihazı kullanan diğer kişiler etkinliğinizi görmez. Yine de indirdikleriniz, yer işaretleri ve okuma listesi ögeleri kaydedilir."

Peki, siz Google Chrome gizli sekme olayı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Chrome Google Teknoloji Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title