Haberler

    Bir Hata Sonucu Hırsız Damgası Yiyen Genç, Apple'a 1 Milyar Dolar Tazminat Davası Açtı

    ABD'de yaşanan bir vakada, Apple'ın yüz tanıma sistemi nedeniyle suçsuz yere tutuklanan Ousmane Bah adlı bir genç, firmaya 1 milyar dolarlık tazminat davası açtı.

    Apple mağazalarını soyan bir hırsız, Ousmane Bah'a ait çalıntı bir kimlik kullanıyordu. Öte yandan kimliğin üzerinde gencin fotoğrafı yoktu, bu nedenle de Apple'ın mağazalarında kullandığı yüz tanıma sistemi Bah ile gerçek hırsızı birleştirdi.

    Apple'ın güvenlik kayıtlarını inceleyen bir dedektif, gerçek hırsızı yakalamayı başardı. Öte yandan hırsızla Ousmane Bah'ın hiçbir alakasının olmadığı ortaya çıktı. Görünüş olarak hiç benzemeyen iki kişinin aynı insan olmadığına dair başka kanıtlar da vardı. Örneğin Bah, işlediği söylenen soygunlardan biri sırasında bambaşka bir yerde mezuniyet balosuna katılıyordu. Yani gencin elinde iddia makamının istemeyeceği kadar çok delili ve tanığı vardı.

    Bazı kişiler Apple'ın kullandığı yüz tanıma sistemini, George Orwell'in kitaplarındaki sisteme benzer bir şekilde insanları takip edip fişlemekle suçlarken, Apple mağazalarını ziyaret eden insanların büyük kısmı bu uygulamadan haberdar bile değil.

    Davanın mahkemeye ulaşıp ulaşmayacağı ise bilinmiyor.

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title