Haberler

Apple, Avrupa Birliği kurallarına uygun App Store hazırlığında

Güncelleme:

Apple ile Avrupa Birliği arasında yaşanan sorunlar sonucunda Apple, Avrupa'ya özel App Store uygulaması sunmaya hazırlanıyor.

Apple ile Avrupa Birliği (AB) arasında bir süredir üçüncü taraf uygulamalarıyla ilgili sorun yaşanıyor. Teknoloji devi, Avrupa Birliği tarafından yürürlüğe alınan Dijital Piyasalar Yasası'nın (DMA) bazı zorunluluklarına karşı yeni hamleler planlıyor.

Apple, Avrupa Birliği kurallarına uygun App Store hazırlığında

Bilindiği üzere Apple, Avrupa Birliği ile uzun zamandır gerilimli bir gidişat sürdürüyor. AB, iPhone 15 serisiyle birlikte USB-C geçişi de dahil olmak üzere birtakım yaptırımlar uyguladı. Ek olarak DMA, App Store'a bir dizi yasak uygulayacağını açıkladı.

DMA'ya göre Apple'ın yasağa uğramaması için iPhone'da App Store dışında uygulama mağazalarına izin vermesi gerekiyor. Teknoloji devi, bu kararı anlamsız ve temelsiz bulsa da Avrupa pazarını riske atmak istemiyor. Geçtiğimiz günlerde Apple'ın CEO'su Tim Cook ve Avrupa Birliği'nin antitröst şefi Margrethe Vestager ile Apple Park'ta bir araya geldi.

Apple, yasağı deliyor: Apple Watch önemli bir özelliğinden vazgeçiyor!

Görüşmeye ilişkin ayrıntılı detaylar henüz ortaya çıkmadı. Ancak Bloomberg'den Mark Gurman'ın haberine göre Apple, bu görüşmenin ardından yeni bir girişimde bulunacak. Buna göre teknoloji devi, Avrupa'ya özel App Store uygulaması sunacak.

Avrupa'ya özel App Store, DMA'nın dayattığı kurallara uygun olarak tasarlanacak. Öte yandan DMA, Apple'a kurallara uyması için 7 Mart'a kadar süre verdi. Yani özel olarak tasarlanacak App Store'un yakın zamanda piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Lütfen görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşınız.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Avrupa Birliği Apple Avrupa Birliği Teknoloji Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title