Haberler

    1600 Beygir Bugatti Veyron Olur Mu?

    Güncelleme:

    Volkswagen grubu markalarından biri olan Bugatti, Alman devi tarafından satın alındıktan sonra teknolojik bir avantaj yakaladı.

    Veyron modeliyle otomobillerde güç konusuna yeni bir bakış açısı getiren Bugatti, henüz beygir gücüne doymamış…

    Volkswagen grubu markalarından biri olan Bugatti, Alman devi tarafından satın alındıktan sonra teknolojik bir avantaj yakaladı. Volkswagen'in motor konusundaki üretim gücü ve uzmanlığından faydalanan firma, 2001 yılında verilen sözü Veyron modeliyle yerine getirmişti: Dünyanın en güçlü, en hızlı ve en pahalı arabasını üretmek.

    Veyron modeli, otomobillere biraz olsun ilgi duyan herkes için efsane bir modeldir. 1200 beygire varan inanılmaz gücü sağlayan 16 silindirli W16 motor, bugün halen eşsiz bir mühendislik harikası. 8 litre silindir hacmine sahip olan ve 100 kilometrede 20 ortalama litre yakıt tüketen (tam gaz sürüldüğünde 100 km'de 78 litre yakıyor) araç tüm tüm performans verilerini alt üst ediyor. 0′dan 100 km hıza 2 saniye gibi bir sürede çıkan Veyron, saatte 431 km son hıza ulaşabiliyor. Buna 2.5 milyon avro civarındaki fiyatını da eklediğimiz zaman istenen tüm unvanları ele geçirmiş oluyor.

    Fakat Bugatti aradan geçen zamanda Veyron'un yetersiz kalmaya başladığını düşünüyor. Firmanın üst düzey mühendislerinden biri olan Jens Schulenburg, verdiği bir röportajda yeni nesil süper otomobilleri üzerinde çalıştıklarını söyledi. Araç hakkında bilgi vermekten kaçınan Schulenburg, sadece ağırlık konusunda çok önemli çalışmalar yaptıklarını ve tümüyle karbon fiberden üretilen tekerleklerle bile ilgilendiklerini dile getirdi.

    Söylentilere göre Bugatti'nin yeni otomobili Veyron ile benzer bir yapıya sahip olacak. Fakat yapılan gelişmelerle ağırlığın 250 kilogram azalacağı tahmin ediliyor. Bu durum aracın viraj kabiliyetini ciddi biçimde artırabilir. Viraj kabiliyetinin artması ise güç konusundaki endişeleri ortadan  kaldırabilir. Zira Bugatti daha önce daha güçlü Veyron versiyonları üretmiş fakat testlerde yaşanan kazalar sebebiyle 1000 beygirlik versiyonda karar kılınmıştı. Yeni modelin gücünün 1600 beygire ulaşacağı dile getiriliyor ki bu motor rahatlıkla bir uçağa bile hizmet verebilir.

    Tasarımsal değişiklik olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Fakat ağırlıkta yaşanan azalma ve güç artışıyla birlikte Bugatti'nin yeni modeli insan vücudunun sınırlarını zorlayacak bir araç haline gelebilir. 0′dan 100′e 1 saniyede çıkan bir araç düşünün…

    Kaynak: Scroll.com.tr / Teknoloji

    Volkswagen Bugatti Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title