Haberler

Tekirdağ'dan kısa kısa

Güncelleme:

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Turgut Bolat, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kemalettin ve Nusratiye mahallelerinde uygulanan imar planlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Turgut Bolat, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kemalettin ve Nusratiye mahallelerinde uygulanan imar planlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Turgut, yaptığı yazılı açıklamada, Namık Kemal Üniversitesi yerleşkesi ve yakın çevresine ait alanları kapsayan projeyle ilçede eğitim, konut, ibadethane, park, ticaret, konut, sosyal donatı, yeşil alan, rekreasyon ve bisiklet yollarının yer alacağı yeni bir yaşam merkezinin yapılacağını belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca ilçedeki Kemalettin ve Nusratiye mahallelerinde yer alan toplu konut alanlarının 30 gün süreyle askıya çıkarıldığını bildiren Turgut, şunları kaydetti:

"???????Planlama alanı içerisinde yaşayacak yaklaşık 18 bin 850 kişi belirlenmiş, nüfus büyüklüğünün ihtiyaçlarına yönelik donatı alanları yönetmelik standartları göz önüne bulundurulmuştur. İçerisinde Millet Bahçesi'nin de bulunduğu sosyal açık ve yeşil alan planlanmış, yaya aksları ile bütüncül olarak bisiklet yolları tasarlanmıştır. Ulaşım ve yeşil alan müdahaleleriyle kuvvetlendirilmiş bu alanla bir çekim merkezi olmasını hedefliyoruz. Ayrıca içerisinde yükseköğretim kurumlarının eğitim ve öğretim tesisleri, enstitüler, Ar-Ge ve teknoloji geliştirme merkezleri, yükseköğretim faaliyetlerini destekleyici birimlerin yer aldığı üniversite alanı planlandı."

Ergene'de parklar ve yeşil alanlarda bakım, onarım çalışmaları sürüyor

Ergene Belediyesi, ilçe genelindeki park ve yeşil alanlarda bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Cebeci, yaptığı açıklamada, çocukların gönüllerince oynamalarını sağlamak için çocuk oyun parklarına bakım yapmaya devam ettiklerini belirtti.

Tadilat, bakım ve onarım çalışmalarında oyun gruplarındaki aksaklıkların giderildiğini aktaran Cebeci, "Parklar modern ilçenin en önemli göstergesidir. Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz, park ve yeşil alanlarımızda bakım, onarım ve peyjaz çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürüyor. Vatandaşlarımızın nefes alabileceği, çocuklarımızın temiz bir şekilde oyun oynayabileceği parklarımıza önemli hassasiyeti gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Turgut Çorlu Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title