Haberler

Tek kollu 'Çolak Ahmet'in azmi herkese örnek oluyor

Güncelleme:

Eskişehir'in Beylikova ilçesinde 35 yıldır bütün işlerini tek koluyla yapan ve ilçede 'Çolak Ahmet' lakabıyla tanınan Ahmet Gezer'in mücadelesi herkese örnek oluyor.

Eskişehir'in Beylikova ilçesinde 35 yıldır bütün işlerini tek koluyla yapan ve ilçede 'Çolak Ahmet' lakabıyla tanınan Ahmet Gezer'in mücadelesi herkese örnek oluyor.

Beylikova ilçesinde yaşayan 62 yaşındaki Ahmet Gezer, 1984 yılında geçirdiği kaza sonucunda sol kolunu kaybetti. Doğuştan sağ kolundan da engelli olan Gezer, bütün işlerini kendisi yapıyor. Azmi ve çalışkanlığı ile örnek olan vatandaşa, ilçede 'Çolak Ahmet' lakabı takıldı. Herkesin tanıdığı Çolak Ahmet, kimseye muhtaç olmamak için zaman zaman tarlada onlarca kiloluk saman balyalarını aracına yüklüyor. Bazen kendisine ait koyunları alan Ahmet Gezer, çobanlık da yapıyor. Bütün işlerini kendi yapan Çolak Ahmet, ilçede bulunan vatandaşların tarladaki işlerini de yapıyor. Tek kolu ile tarla içinde aracını kullanan Gezer, gün boyu yükleri tek koluyla araca yüklemeyi başarıyor.

"İşlerimi ağzım, elim ve ayağım ile yapıyorum"

1984 yılında saman makinesinin kolunu kopardığını belirten Ahmet Gezer, "Diğer kolum da doğuştan sakat, fazla açılmıyor. Bütün işlerimi kendim yapıyorum. Pek bir şeyde zorlanmıyorum da, yavaş yapıyorum kendim yapıyorum. İşleri elimle, ayağımla ve ağzımla yapıyorum. Ağzımla iş yaptığımdan dolayı dişlerimi yaptıramıyorum. Takma diş yaptırsam, iş yaptığım zaman o çıkar. Bundan dolayı ben de yaptırmıyorum. Allah'a şükürler olsun. Buna da şükür" dedi.

"Sen yeter ki doğru ol Allah güç kuvvet veriyor"

Yaptığı işler hakkında konuşan Çolak Ahmet, şunları söyledi:

"Yonca topluyorum. Balya sarıyorum. Nakliye yapıyorum. Koyun güdüyorum, kırkıyorum ve sağıyorum. Elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum. Tek el ile yapmaya alıştım. Azim hırs. Sen yeter ki doğru ol. Allah güç kuvvet veriyor. 4 çocuğum var. İkisi güvenlikçi. Kızımın biri evlendi. Diğerine Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bakıyor. Gece yalnızlığı zor oluyor. Ben de merkeze gidiyorum. 1988 yılında emekli oldum. Azim ve hırs yapsınlar. Allah'tan istesinler. Doğru olsunlar. Yapılamayacak bir şey yok." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Çatayev Ahmet Gezer Eskişehir Beylikova Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title