Haberler

Tedes'e Klip Çektiler

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - TEDES'ten detaylar- Klipten detaylar TEDES'e klip çektiler- Ordu'da 18 Kasım 2015'te devreye giren Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) için iki arkadaş Ordulu merhum sanatçı Kamil Sönmez'in söylediği 'Akşam oldu yanıyor da Vona'nın ışıkları' türküsünü uyarlayarak klip çekti- Klip sosyal medyadan kısa sürede 20 bin kişiden tarafından beğenilirken, binlerce kişi tarafından da paylaşıldı Ordu'da 18 Kasım 2015'te devreye giren Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) için iki arkadaş, Ordulu merhum sanatçı Kamil Sönmez'in söylediği 'Akşam oldu yanıyor da Vona'nın ışıkları' türküsünü uyarlayarak klip çekti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - TEDES'ten detaylar- Klipten detaylar TEDES'e klip çektiler- Ordu'da 18 Kasım 2015'te devreye giren Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) için iki arkadaş Ordulu merhum sanatçı Kamil Sönmez'in söylediği 'Akşam oldu yanıyor da Vona'nın ışıkları' türküsünü uyarlayarak klip çekti- Klip sosyal medyadan kısa sürede 20 bin kişiden tarafından beğenilirken, binlerce kişi tarafından da paylaşıldı Ordu'da 18 Kasım 2015'te devreye giren Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) için iki arkadaş, Ordulu merhum sanatçı Kamil Sönmez'in söylediği 'Akşam oldu yanıyor da Vona'nın ışıkları' türküsünü uyarlayarak klip çekti.Pilot bölge olarak 18 Kasım'da Ordu Büyükşehir Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından faaliyete geçirilen TEDES, bazı sürücülerin radara yakalanmasının ardından tepkilere neden olmuştu. Tepkiler üzerine Ordu'daki Hasan Yiğit ve Sami İsen TEDES uygulamasına dikkat çekmek için değişik bir yöntem seçerek klip çekti. Ordulu merhum sanatçı Kamil Sönmez'in söylediği 'Akşam oldu yanıyor da Vona'nın ışıkları' türküsünü TEDES'e uyarlayan iki arkadaşın klibi sosyal medyada da ilgi oldu. Klip kısa süre içerisinde 20 bin kişiden tarafından beğenilirken, binlerce kişi tarafından da paylaşıldı.- "Çıkan haberler üzerine klip çektik"Klibi çekenlerden Hasan Yiğit, gazetecilere yaptığı açıklamada, TEDES'in son günlerde çok gündeme geldiğine işaret ederek, "Biz de gündeme gelen TEDES için klip hazırlamaya karar verdik. Daha sonra amatör bir şekilde klip çekerek sosyal medya hesabımızdan paylaştık. Klip henüz 24 saat geçmeden 20 binin üzerinde kişi tarafından beğenildi" dedi. Klibe mizah katarak kimseyi incitmeden çektiklerini anlatan Yiğit, "Her şeye rağmen TEDES'in kazaların önüne geçmek için yapıldığına inanıyoruz. Lütfen sürücülerimiz kurallara uysun" diye konuştu. Sami İsen de çektikleri kliple sosyal mesaj verdiklerini belirterek, "Klibi çekerken mümkün olduğu kadar Karadeniz insanını yansıtmaya çalıştık. Her şeyden önce kimseyi incitmeden esprili ve komik bir dil ile yapmaya çalıştık. Kesinlikle klibin siyasi boyutu yoktur" şeklinde konuştu. Türkünün uyarlanan sözleri şöyle: "Akşam oldi çakayi da TEDES'in flaşları, çok gözümü alayi da flaş patlamaları/Oy başkanum başkanum da vallahi yavaşladum, fotoğraf yollamışsın da vallahi çok şaşırdım/Oy arabam arabam da dayanmayi yollara, TEDES mahvettin bizi da gidemiyok Ordu'ya/Oy başkanum başkanum da vallahi yavaşladum, fotoğraf yollamışsın da vallahi çok şaşırdım/Duble yollar yapıldı da bu hız limiti niye, tamam canımız mühim de yayan mı gelek Ordu'ya/Oy başkanum başkanum da vallahi yavaşladum, fotoğraf yollamışsın da vallahi çok şaşırdım."İki arkadaş, 'Hız limiti ne olursa olsun. Trafik kurallarına uyalım. Uymayanları uyaralım. Eğer hala uymuyorsa kafasını gözünü odunla yaralım' sözleriyle klibi sonlandırıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Kamil Sönmez Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title