Haberler

Sedat Peker'in tecavüz iddiasını gündeme getiren Bakan Soylu'ya soruldu: O zaman miting yapmasına neden izin verildi?

Güncelleme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarının ardından canlı yayında açıklamalarda bulundu. Peker'in tecavüzden karakola gittiğini ve suçunun örtüldüğünü belirten Soylu'ya gazeteci İsmail Saymaz, "O zaman Sedat Peker'in miting yapmasına neden izin verildi?" sorusunu sordu.

Habertürk canlı yayınında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kübra Par'ın moderatörlüğünde gazeteciler Merdan Yanardağ, İsmail Saymaz, Veysi Ateş ve Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı. Programa İsmail Saymaz'ın " Sedat Peker'in miting yapmasına neden izin verildi?" sorusu damga vurdu.

"SEDAT PEKER'İN TECAVÜZÜNÜN ÜSTÜ ÖRTÜLDÜ"

Süleyman Soylu, programın ilk başında Davutoğlu ve Babacan'la ilgili konuştu. Daha sonra Sedat Peker'le ilgili iddiaları dile getiren Soylu, Peker'in bir kıza tecavüz ettiğini ve karakola götürüldüğünü söyledi. Soylu, "Sedat Peker, tecavüz nedeniyle karakola götürüldü. İddia değil, belge var. Ama daha sonra dosya karakolda kapatıldı." dedi.

Siz bunu ne zaman öğrendiniz sorusuna cevap veren Soylu "Ben de yeni öğrendim işlerin içine girince." dedi.

"AK PARTİ, TÜRKİYE'DE MAFYAYI BİTİRDİ"

Daha sonra Soylu, İsmail Saymaz'ın "Sedat Peker'in miting yapmasına neden izin verildi, bazı AK Partililer neden alkış tuttu?" sorusuna şu yanıtı verdi: Genellemek çok yanlış bir şey olur. AK Parti siyasi hayatı içerisinde 2002'ye kadar eğer varsa, 2002'deki notları çok açık bir şekilde gösterebilirse arkadaşlar. O zamanın manşetlerinde 'Türkiye'yi mafya teslim aldı' başlığı var. Türkiye mafyaya teslim oldu. Ben AK Parti'de değilim o dönem. AK Parti'nin ilk meselesi budur. Avukatlar, iş adamları ve Türkiye'deki herkes bilir. AK Parti Türkiye'de ilk kez ekonomiyi sıçratmadı, mafyayı bitirdi.

"YALIN KILIÇ MÜCADELEMİZE DEVAM EDİYORUZ"

Özne seçilmemin sebebi şu; bir, ben hükümetin bir üyesiyim. AK Parti'nin yöneticiliğini de yaptım. Yalın kılıç mücadelemize devam ediyoruz. Terörle mücadelemize devam ediyoruz. Türkiye'de 15 Temmuz civarında 5550 kişi terör örgütüne katılıyordu. Şu anda, 12 kişi, üçü veya dördü yurt dışında. Bu katılmıyor demektir. Türkiye'de organize suç örgütleri açısından, ben Ankara'dan geliyorum, İzmirliler söylesinler, 355 suç şebekesini çökerttik, 393 uyuşturucu çetesi çökerttik. Eğer siz buna yalan derseniz ben her şeyi kabul edeceğim. Okulların önünde uyuşturucu çeteleri çocuklarımıza uyuşturucu satıyorlardı. Banzai içen çocuklar zombi gibi her tarafta duruyorlardı. Bana İstanbul'da üç örneği göstersinler, Ankara'da göstersinler.

"BUNU TÜRKİYE'NİN ÜZERİNE GELEN BİR OPERASYON OLARAK GÖRDÜM"

AK Parti iktidarı dedi ki, 'Bunu yapmakla sen mükellefsin' . Ortaya konulan iradeyle bunu sağladık. Bu bir başarı mı? Bana göre başarı. Bu topyekün bir başarı. Sadece benim başarım değil. Bir de FETÖ ile mücadele yapıyoruz. Bizim üzerimizde FETÖ ile ilgili az gidiyorlardan tam tersi sert gidiyor diye eleştirenler var mı, yok mu? Her gün bir DEAŞ operasyonu yapılıyor mu? Türkiye'nin içinde istikrarsızlık sağlayamayacaklarsa, hükümetin uyguladığı politikalar ve aynı zamanda İçişleri Bakanlığı'nın müktesebatı. Benim İçişleri Bakanlığımı teslim aldığında 6500-7000 kişi kalmıştı. Kaymakamların üçte biri gitmişti. FETÖ'den dolayı gitmişti. Hiçbir mazeret ortaya koymadan Türkiye'de operasyonları yürüten, çocukları rahat rahat sokağa çıkartan bir anlayış. Ben açık söyleyeyim, bu operasyonun Türkiye'nin üzerine gelen operasyon olarak gördüm, bizim de kendimizi ifade edeceğimizi anladım ve ortaya çıktım.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Süleyman Soylu İsmail Saymaz Sedat Peker Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500

Yorumlar (11)

Milliyetçi:

İSmail saymaz gazetecilikten anlamayan bir adam çıkarmışlar oraya işi gücü yalan diğerleri hadi neyse soylu adamdır algıya gelmeyeceğiz

43
354
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Sen mi milliyetçisin , hadi ordan yan sanayi

yanıt49
yanıt3
Çınar Saraç:

Kendi kendine soruları hazırla cevap belli

293
64
yanıtYanıtla
Kobra Murat :

Cevap nerde? Yok... Bir daha da ben sorayim. "O zaman miting yapmasına neden izin verildi?"

287
17
yanıtYanıtla
ahmet say:

halkı kandırmaktan bıkmadılar halkta kandırılmaya müsait

249
15
yanıtYanıtla
Serkan Baş:

Sorulan soruya karşı hiç bir cevap göremiyorum.

177
11
yanıtYanıtla
kumkum :

Mevzular sandığımızdan derin

143
8
yanıtYanıtla
Selahattin Turan:

sorunun cevabı nerde ?

135
8
yanıtYanıtla
EMRE ULUDAĞ:

Millet tarafından seçilenler devlet içerisinde olanları bu şekilde saklayıp şeffaf olmazlarsa gün gelir yaptıkları ellerine yüzlerine bulaşır ama gerçekten haklı olsalardı şeffaf olur ve millete "böyle bir durum yaşandı" diye açıklamada bulunup, kamuoyu bilgilendirilirdi ama tabi gelen her hükümet kendini milletten üstün gördüğü için devlet içerisinde olanları milletten gizleme alışkanlıkları var. Gizlenen şeyler de bir gün gün yüzüne çıkınca böyle insanı yakar işte!

126
6
yanıtYanıtla
ahmet say:

ortalık karışık ortada cumhurbaşkanı yok çıkıp birşey demiyo kendini okadar yüksekte görüyorki kaideye bile almıyo kimseyi

yanıt72
yanıt7
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title