Haberler

Tc-Ata Uçağının Telsiz Konuşmaları

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Telsiz konuşması kaydı FETÖ'nün darbe girişimi Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı İstanbul Atatürk Havalimanı'na getiren özel uçağın, darbeci pilotların kullandığı F-16 uçaklarını atlatarak limana indiği telsiz konuşmalarına yansıdı Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı İstanbul Atatürk Havalimanı'na getiren özel uçağın, darbeci pilotların kullandığı F-16 uçaklarını atlatarak limana indiği telsiz konuşmalarına yansıdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Telsiz konuşması kaydı FETÖ'nün darbe girişimi

Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı İstanbul Atatürk Havalimanı'na getiren özel uçağın, darbeci pilotların kullandığı F-16 uçaklarını atlatarak limana indiği telsiz konuşmalarına yansıdı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı İstanbul Atatürk Havalimanı'na getiren özel uçağın, darbeci pilotların kullandığı F-16 uçaklarını atlatarak limana indiği telsiz konuşmalarına yansıdı.

Dalaman Havalimanı'ndan kalkan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın içinde bulunduğu Gulfstream G450 tipi TC-ATA uçağı Atatürk Havalimanı'na inişe hazırlandığı sırada hareketli anlar yaşandı. Uçağın kaptan pilotu, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi'yle bağlantıya geçti. Başbakanlık filosuna bağlı TC-ATA uçağının pilotuna bilgi veren kontrolör, F-16 uçaklarının durumunu dakika dakika kaptan pilota rapor etti.

Bu sayede darbeci pilotların kullandığı F-16 uçaklarından kaçınmayı başaran kaptan pilot, uçağı sorunsuz bir şekilde Atatürk Havalimanı'na indirmeyi başardı.

Kaptan pilot ile kule arasındaki görüşme

Türk Hava Yolları'nın çağrı kodunu alarak kendisini yolcu uçağı gibi gösteren TC-ATA uçağı kaptan pilotu ile kule arasında geçen telsiz görüşmesi şu şekilde gerçekleşti:

Pilot: Turkish 8456

Kule: Havayolları 8456 iyi günler hocam dinliyorum sizi.

P : Yaklaşma talep ediyoruz.

K: Anlaşıldı Atatürk için yaklaşma talep ediyorsunuz, mutabık mıyız ?

P: Yaklaşma ve iniş talep ediyoruz.

K: Anlaşıldı. Ankara'dan son durumlar iletildi mi acaba? Kulenin ve apron içinde ki sivil insanlarla ilgili durum iletildi mi size?

P: Mutabıkız efendim. İniş bölümünde kuleyle temas kurabilecek miyiz, yoksa size mi kalacağız?

K : Anlaşıldı, kuleyle temasta bir sıkıntı yok. Piste inişinizle ilgili bir problem olmadığı söylenildi. Sadece aprondaki güvenliğe, yani emin olamıyorlar. Hala insan göründüğü için ve kulenin durumu şu an baya bir karışık. İçerde hem sivil hem asker hem polis olduğu için.

P: Anlaşıldı efendim. Pistle ilgili bir durum olursa ikaz ederseniz memnun olurum

K: Tekrar ediyorum 0-5'e inerseniz Yankee, 3-5'e inerseniz Victory olacak

TC-ATA 3-5 sol piste iniş yapıyor

Kulenin, uçağın hangi piste ineceği, park pozisyonuna ve Boğaz üzerinde savaş uçaklarının varlığını kaptan pilota bildirmesinin ardından, konuşma şöyle devam etti:

K: 8456 İstanbul.

P: devam edin

K: Hocam bir trafik bilgisi vereceğim,askeri trafik temasımız yok. Akıncı'dan kalktığını öğrendik. Şu an Boğaz üzerinde bin 500 ile 6-7 bin feet arasında sürekli dalış ve tırmanış yapıyor. Meydan kuzeydoğusu civarlarında dolanıyor. Genelde Boğaz civarı. Niyetini bilmiyoruz. Temasımız yok. Hızlı bir trafik. Muhtelemen askeri.

P : Radar teması mevcut o uçakla mutabık mıyız ?

K: Biz radarımızda görebiliyoruz. Çok hızlı bir trafik ne yapabileceğini bilmiyorum, ayırma konusunda bir şey söyleyemeyeceğim. Ne amaçla kalktığını dahi bilmiyoruz. O yüzden bunu söylemek istedim. Sizin de niyetinizle etkili olabilecek diye.

P: Biz 0-5'e devam edelim. Bir an önce iniş olursa memnun olacağız. Trafikle ilgili de bir durum olursa bilginizi rica edeceğim.

K: Anlaşıldı hocam ben yaklaştığınız zaman tekrar sürekli bilgilendirme yapacağım. Pozisyonunu vermeye çalışacağım.

P: Anlaşıldı çok teşekkürler

Bir süre sonra kule kontrolörü, savaş uçaklarının Sabiha Gökçen civarlarında olduğunu ve meydan civarlarında yabancı bir uçağın olmadığını kaptan pilota aktardıktan sonra, TC-ATA 3-5 sol piste iniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Dalaman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title