Haberler

HDP'li Vekillerin Cizre ile İlgili Araştırma Önergesi İade Edildi

Güncelleme:

TBMM, HDP'li 23 vekilin Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki olaylarla ilgili verdiği araştırma önergesini, 'Kaba' ve 'Yaralayıcı' sözler bulunduğu gerekçesiyle iade etti.

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, TBMM Başkanlığı'na 9 Şubat'ta HDP'li 22 milletvekili arkadaşı ile Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde meydana gelen olayların araştırılarak gereken önlemlerin alınmasını belirlemek istemiyle araştırma önergesi verdi.

KABA VE YARALAYICI SÖZLER

Meclis Başkanı İsmail Kahraman imzası ile HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız'a gönderilen yazıda, Meclis Başkanlığı'na gelen kaba ve yaralayıcı sözlerin varlığı halinde önergenin düzeltilmesi için sahibine ifade edilmesinin ön görüldüğü belirtilerek, şöyle denildi:

"İlgili önergenizin takdim kısmındaki 'İtfaiye ve ambulansların gidişine engel olan kolluk güçlerinin ve mülki amirleri', gerekçe kısmındaki 'Sivil yurttaşların yaşam hakkı ihlal edilmiş', 'Kolluk güçleri yaralıların ambulans ile hastaneye kaldırılmasına çoğu kez izin vermediği', 'Çıkan yangınlara itfaiyenin müdahale etmesine güvenlik gerekçesiyle bir çok defa izin verilmemiştir' şeklindeki ifadeler TBMM İç Tüzüğü'nün 67'nci maddesi kapsamında görüldüğünden ilgili önergeniz ekte iade edilmiştir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Faysal Sarıyıldız Türkiye Şırnak Cizre Sıkıcı Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

iktilal:

Bunlri adam yere koyupta kabul etseydiniz sasirirdim!!

9
4
yanıtYanıtla
metin-x:

Meclistekilerin hepsi türk halki ile dalga geciyor resmen. . . HDPli PKKlilar kac sefer vatani bölmeye ugrastilar kürt halkini tehditlerle ayaklanip savasa zorladilar okullari yaktilar sehirleri harabeye cevirdiler suc ortaklari AKP ile bu ülkede sayisiz Sehitlerin gelmesinin sorumlulari simdi oturmuslar utanmadan soru önergesi tartisiyorlar. . CHP Atatürk resmi ile mesgul Bhceli desen birisi biseyler yazsada iki nutuk atsam gün gecse diye düsünüyor memleketi düsürdükleri su hale bakin

4
1
yanıtYanıtla
Konuşmayın artık!!!!:

Şunları hala konuşturuyorlar ya ne diyeyim!!!!

2
0
yanıtYanıtla
metin-x:

HDP simdi mutlaka AKPnin 10 yildan beri meclise gelmeyen sayistay raporlari soru önergesini ve 17-25 soru önergelerini masaya koyup rövaji alir. . . yakinda AKP ile durum 1_1 olur yine. . . nasilsa ikiside milleti uyutmaya calisiyor )))

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title