Haberler

TBMM Başkanı Toptan, Dargeçitli Küçük Aktaş'ı Ankara'ya Davet Etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan Tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinliklerine Katılmak Üzere Ankara'ya Çağrılan Mardin'in Dargeçit İlçesi Cumhuriyet İlköğretim Okulu 6. Sınıf Öğrencisi Hidayet Aktaş, Meclis Başkanı'na Mektup Gönderirken Cevap Geleceğini Hiç Tahmin Etmediğini Belirterek, "Çok Mutluyum" Dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katılmak üzere Ankara'ya çağrılan Mardin'in Dargeçit ilçesi Cumhuriyet İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Hidayet Aktaş, Meclis Başkanı'na mektup gönderirken cevap geleceğini hiç tahmin etmediğini belirterek, "Çok mutluyum" dedi.

Ankara'da yapılacak olan 23 Nisan kutlamalarına katılmak için TBMM Başkanı Köksal Toptan'a mektup gönderen 2 öğrenciden biri olan Dargeçit İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Hidayet Aktaş, ablasının öğretmenlerinin tavsiyesi üzerine mektup yazmaya karar verdiğini belirterek, "Meclis Başkanı'na mektup yazdım. Cevap geldi bana. Meclis Başkanı'nı çok seviyorum. Mektupta hayallerimi yazdım. Meclis Başkanı'nın eşinin ellerinden öptüğümü yazdım. Mektubu yazarken cevap geleceğini hiç ummuyordum. Bana cevap vereceğinden umudum yoktu. Bana cevap geldi. Beni çok sevdiğini, benimle tanışmak istediğini söyledi. Meclis Başkanı beni aradığında ben tatildeydim. Bir televizyon programına çıkıp benim yolladığım mektubu okuyacağımı söyledi. Sonra beni yine aradı. Mektubum çok güzeldi. Tebrik etti beni. Sonra bir koli gönderdi. İçinde hediyeler vardı. Ben çok mutluyum. Şaşırdım doğrusu. 23 Nisan'da ağabeyimle birlikte Ankara'ya gideceğim için çok mutluyum. Meclis Başkanı'na bir şiir yazdım. Kendi şiirimi ona okumayı istiyorum" dedi.

Dargeçit İlköğretim Okulu Müdürü Fediye Gücüyetmez, öğrencilerinin Meclis Başkanı Köksal Toptan'a mektup yazacağını duyunca çok sevindiğini belirterek, "Çok mutlu olduk. Kendisini 23 Nisan'da burada bekliyorduk. Ama öğrencimiz okulumuzu Ankara'da temsil edecek. Öğrencilerimizin sadece derslere bağlı kalmadan böyle etkinlikler yapmasını çok istiyoruz. Kendilerini destekliyoruz. Başarılarının devamını diliyorum. Hidayet Aktaş aktif bir öğrenci. Sosyal faaliyetleri çok iyi" diye konuştu.

Dargeçit Kaymakamı Erdoğan Temizyürek ise, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bir öğrencilerinin Ankara'da olmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi. Kaymakam Temizyürek, "Biz de Kaymakamlık olarak bu başarılı öğrencimizin yol ve diğer masraflarını karşıladık. İlçemizi Meclis'te temsil etmesi bizi mutlu edecektir" şeklinde konuştu.

Mardin'in Dargeçit ilçesinde ilköğretim okulu öğrencisi Hidayet Aktaş'ın yanı sıra Ağrı'dan Jiyan Güner isimli öğrenci de Meclis Başkanı Toptan'a mektup göndermişti. Başkan Toptan, iki öğrenciyi, 23 Nisan etkinliklerine katılmak üzere TBMM'ye davet etti. Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesi Arpalı mezrası İlköğretim Okulu öğrencisi Jiyan Güner ile Mardin'in Dargeçit ilçesinde 6. sınıf öğrencisi Hidayet Aktaş, geçtiğimiz aylarda Türkçe derslerindeki mektup yazma çalışmasında TBMM Başkanı Köksal Toptan'a mektup yazmıştı. Annesi hasta olan Jiyan ile terör olaylarından çok üzüntü duyduğunu söyleyen Hidayet'in mektupları Toptan'ı çok etkilemişti. İki öğrenciye de yanıt veren Toptan, öğrencileri şimdi Meclis'te ağırlayacak.

(BK-ZG-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title