Haberler

TBMM Başkanı Şentop: "Barış Pınarı Harekatı Hedefine Uygun Şekilde Devam Ediyor"

Güncelleme:

- TBMM Başkanı Şentop: "Barış Pınarı Harekatı hedefine uygun şekilde devam ediyor"BELGRAD - TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Barış Pınarı Harekatı hedefine uygun şekilde devam ediyor" dedi.

- TBMM Başkanı Şentop: "Barış Pınarı Harekatı hedefine uygun şekilde devam ediyor"

BELGRAD - TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Barış Pınarı Harekatı hedefine uygun şekilde devam ediyor" dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Belgrad'da süren PAB toplantıları kapsamında Rusya Federasyon Konsey Başkanı Valentina Matviyenko ile bir araya geldi, heyetlerarası görüşmeye katıldı. Görüşmede iki ilke arasındaki ilişkiler ele alınırken Federasyon Konsey Başkanı Matviyenko, Rusya ve Türkiye'nin ikili ve uluslararası düzeyde yoğun bir işbirliği sergilediğini vurguladı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Parlamentolar Arası Birlik Genel Kurulu'nda dün Fransa'nın Türkiye'yi ve Barış Pınarı Harekatı'nı hedef alan önergesine karşı Türkiye'nin karşı önergesine Rusya'nın destek vermesi nedeniyle memnuniyetini iletti.

Şentop, Rusya Devlet Başkanı Putin'in de atıf yaptığı Adana Anlaşmasını ve Suriye ile Fransa'nın sorumluluklarını dile getirdi. Şentop, "Türkiye, Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunuyor ve bunun için çaba harcıyor. Esasen bu operasyon Türkiye'ye yönelik terör tehdidini hedef almakla beraber; bölge barışı ve huzuru için de önemli. Bölgede devam eden harekat, amaçlarına uygun şekilde sürüyor ve kısa zamanda da bu amaçlara uygun şekilde tamamlanacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Matviyenko ise Türkiye'nin politikalarına destek verdiklerini belirterek, "Kimse Türkiye terörle mücadele etmiyor diyemez. Sınırın yanı başında olan da milyonlarca sığınmacıya ev sahipliği yapan da Türkiye'dir. Binlerce kilometre öteden gelenler bu bölgenin dinamiklerini bilemez. Biz Fransa'nın önergesine karşı da Türkiye'nin duruşunu hakkı gördüğümüz için Türkiye'nin arkasında durduk" diye konuştu.

TBMM Başkanı Şentop görüşmede Matviyenkoyu gelecek yıl yapılacak 100. yıl kutlamalarına davet ederek pazı alanlarda ortak kutlama etkinlikleri düzenleyebileceklerini kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Barış Pınarı Harekatı Mustafa Şentop Belgrad Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title