Haberler

Tatilcilere Polisten 'Şaka Ceza Makbuzu' Şoku

Tatilcilere polisten 'şaka ceza makbuzu' şoku Antalya'da 'şaka ceza makbuzu'nu gerçek sanan vatandaşların, araçlarının başına koşması kameralara yansıdıANTALYA - Antalya'da Toplum Destekli polis ekipleri, sahillerde araçlarında kıymetli eşya ve cüzdan bırakan tatilcileri "şaka ceza makbuzu"...

Tatilcilere polisten 'şaka ceza makbuzu' şoku

Antalya'da 'şaka ceza makbuzu'nu gerçek sanan vatandaşların, araçlarının başına koşması kameralara yansıdı

ANTALYA - Antalya'da Toplum Destekli polis ekipleri, sahillerde araçlarında kıymetli eşya ve cüzdan bırakan tatilcileri "şaka ceza makbuzu" ile uyardı. Makbuzu gerçek sanan vatandaşların araçlarının başına koşması kameralara yansıdı.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görevli polisler, vatandaşların huzur ve güven ortamı içerisinde suçun mağduru olmadan plajlarda vakitlerini geçirmelerini sağlamak amacıyla çeşitli önlemler aldı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Deniz Yılmaz, 'şaka ceza makbuzu' projesinin 11 yıldır uyguladıklarını belirterek, bu süre içinde 62 bin araca uyarıcı mahiyette ceza uyguladıklarını kaydetti.

Vatandaşların huzur ve güven ortamı içerisinde suçun mağduru olmadan plajlarda vakitlerini geçirmelerini sağlamak amacıyla çeşitli projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Yılmaz, " Antalya'nın kent merkezinde metrelerce uzunluğunda Konyaaltı ve Lara Sahili var. Yaz döneminde Türkiye'nin her yerinden bu plaja ziyaretçi araçlarıyla geliyor. Vatandaşlarımız kalabalıkta geldiği için bir takım değerli eşyalarını koltuk, konsol veya görünebilecek yerde bırakıyor.Camlarını açık bırakan, kapılarını kilitlemeden ayrılan vatandaşlarımız oluyor. Bunlar kötü niyetli kişiler için bir fırsat. Bu araçlar hedef haline geliyor" dedi.

Bu şekilde davranışta bulunan vatandaşları, 'şaka cezası' il uyardıklarına değinen Yılmaz, " Bu uygulamaların artmasıyla birlikte, arkadaşlarımız 'şaka ceza makbuzu' uygulayacak otomobil bulamıyorlar.Buda bizim için olumlu bir gelişmedir. Vatandaşlarımız artık daha bilinçli ve duyarlı. Yinede arada ihmaller oluyor, o araçlara cezayı uyguluyoruz" dedi.

"Uyarıcı makbuz"

Uyarıcı ve bilgilendirici bir faaliyet yürüttüklerinin altını çizen Deniz Yılmaz, "Bizim amacımız tedbirsiz, unutkan davranan vatandaşımızı uyarmaktır. Sahilden aracına dönen ve camında bir ceza makbuzu gören, bu onun için uyarıcı ve dikkat çekici oluyor. Makbuzu okuduğu zaman, ceza yemediği için rahatlama oluyor. Buda bir sonraki denize gelmesinde uyarıcı oluyor" diye konuştu.

Yılmaz,'Şaka cezası makbuzu' uygulamasının sadece sahil kesiminde değil mahalle aralarında da uygulandığını kaydetti.

"Yanlış park cezası sandım"

Ordu'dan ailesiyle tatile gelen Mustafa Güney, " Aslında akrabalarımda uyarmıştı aracımda para bırakmamam için. Ben dikkate almadım bir şey olmaz diye. Ama polisler dikkat etmiş. Aracımın başında polisleri görünce acaba yine yanlış park mı yaptım diye düşündüm. Uyarıcı ceza makbuzu olduğunu görünce çok sevindim. Okuduğumda şaka makbuzu olduğunu anlayınca derin bir oh çektim" diye konuştu.

"Heyecanla koştu"

Heyecanla aracının koşa koşa başına gelen Mevlüt Eke, " Normalde işe gidecektim ama önce bir denize gelmek istedim. Telefonumu unutmuşum ama aracım kilitliydi. Polisi aracımın başında görünce koşa koşa geldim, Allah'tan şaka cezasıymış. Bundan sonra aracımın hiçbir yerine eşya bırakmam" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Deniz Yılmaz Antalya 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı? 27 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 27 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title