Haberler

"Tatil Bitti Sendromu" ile Başa Çıkmanın 10 Altın Yolu

Yaşam koçu ve kişisel gelişim uzmanı Çam: "Stres ile baş edilemediğinde nasıl tükenmişlik sendromu yaşanıyorsa bu sendroma yenik düşmek de ciddi sonuçlar doğurabilir. Bu yüzden, oldukça basit 10 altın kuralı uygulamak yararlı olabilir" "Tatil bitti sendromu yaşayanlara önerim, ağustos böceği ile karıncanın hikayesini ve Napolyon etkisini hatırlasınlar, özlemenin gücünü keşfetsinler"

ZAFER AKPINAR - Yaşam koçu ve kişisel gelişim uzmanı Ömer Çam, stres ile baş edilemediğinde nasıl tükenmişlik sendromu yaşanıyorsa "tatil bitti sendromu"na yenik düşmenin de ciddi sonuçlar doğurabileceğini belirterek, "Bu yüzden, oldukça basit 10 altın kuralı uygulamak yararlı olabilir" dedi.

Çam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hafta başı itibarıyla okullarda eğitim tam anlamıyla başladığını, milyonlarca kişi için tatilin sona erdiğini söyledi.

Yaz aylarının göz açıp kapayana kadar geçtiğini ifade eden Çam, "Herkes zevkine ve bütçesine uygun tatil yaparak yorulan zihin ve bedenlerini dinlendirdi. Fakat tatilin bitmesi çoğu insana iyi gelmiyor ve 'eyvah tatil bitti yine iş başlıyor' sendromu ile baş etmek zorundalar. Stres ile baş edilemediğinde nasıl tükenmişlik sendromu yaşanıyorsa bu sendroma yenik düşmek de ciddi sonuçlar doğurabilir" diye konuştu.

Bu yüzden, oldukça basit 10 altın kuralı uygulamanın yararlı olacağını ve "tatil bitti sendromu" yaşayanlara, ağustos böceği ile karıncanın hikayesini ve Napolyon etkisini hatırlamalarını, özlemenin gücünü keşfetmelerini öneren Çam, şöyle devam etti:

"- Durumu olumlu şekilde yeniden çerçeveleyin. Bu tatil bitmiş olsa da sizi bekleyen daha çok güzel tatiller var. Sürekli tatil, ancak işi olmayan boş gezenler içindir.

Ağustos böceği ile karıncanın hikayesini hatırlayın. Siz aynı zamanda bir karıncasınız. Yeri zamanı gelince ağustos böceği gibi şarkı söyleyip eğlenirsiniz, yeri geldiği zaman da karınca misali işlerinizi yapmaya ve çalışmaya koyulursunuz.

İş hayatında sevdiğiniz arkadaşlarınızla görüşmek ve ait olduğunuz takıma yeniden katılıp güzel sonuçlar üretecek olmak size çok iyi gelecektir. Bunu düşünün ve tatili düşünmeden uygulamaya çalışın.

Hep aklınızda olsun, yaptığınız işte size ihtiyaç var. Unutmayın, sahilde bir çakıl taşı eksik olursa evrende her şey etkilenir. Siz o bütünü tamamlayan önemli bir parçasınız.

Anı yaşamaya kıymet verin. İşten keyif alın. İşinizi yaparken mutlu olduğunuz anları hatırlayın. Severek ve mutluluk duyarak çalışırsanız, beyniniz size mutluluk hormonları hediye edecektir.

Özlemenin gücünü keşfedin. Susadığınızda içtiğiniz ilk yudum suyun tadı muhteşemdir. Ayrılıklar ve özlemler istenen şeyi değerli kılar. Tatili özlemenize izin verin."

Hayatın bütün yönlerine saygı gösterilmeli. Hava yağışlı ise yağmurdan şikayet etmek yerine şemsiye taşıyın. Yaşam zıtlıklardan oluşur. Işığı değerli kılan karanlıktır. Tatili değerli yapan da çalışmaktır.

İş hayatının güzel yanlarını düşünün. Çalışarak kendinize ve sevdiklerinize katkı yapıyorsunuz. Kariyerinizde sizi bekleyen başarılara doğru ilerliyorsunuz.

Napolyon etkisini hatırlayın. Ne demiş Napolyon, 'para, para, para.'  İş varsa para, para varsa da tatil var.

Hayatın tek renk olmadığını hatırlayın. Önemli olan ana renklerin dans ettiği gökkuşağını yaşamda sergilemektir"

Çam, bu haftanın birçok kişi için sıkıntılı geçebileceğini ancak atlatmanın zor olmayacağını belirterek, en basit ifadeyle gelecekte bekleyen harika tatillerin olduğunu bile düşünmenin biraz rahatlatıcı olabileceğini söyledi. - Balıkesir

Kaynak: AA / Güncel

Ömer Çam Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title