Haberler

Tasavvuftan Damlalar Kitabı

Tasavvuftan Damlalar Kitabı kitabının yazarları, yayınevi, baskı tarihi ve diğer tüm bilgileri. Tasavvuftan Damlalar Kitabı kitabının kısa özeti.

Kainatın sahibi Rahman ve Rahim olan Allaha (C.C.) hamd, alemlerin rahmeti Hz. Muhammede (S.A.V.) salat ve selam olsun. Bu kitap acizane; akıl, düşünce, vicdan ve iman süzgecinden geçmiş, sevgi ve aşk ateşinde kavrulan gönül kaleminden dökülen dini ve sosyal içerikli konuları kapsamaktadır. Şairin daha önce yayınlanmış olan Gönül Telinden Çıkan Sesler, Gönül Penceresinden, Sözün Özü, Sözden Damlalar ve Şafak Sökerken kitaplarından tasavvuf ile ilgili şiirler bu kitapta harmanlanmıştır.

Vatan sevgisi imandandır denir. Vatan ve iman için hürriyet kavramı çok önemli olup, ülkemiz bağımsız ve insanlarımız hür olmalıdır. Müslümanlara hürriyeti yok iken Cuma namazı dahi farz kılınmamıştır. Bu sebepten; önlerinde saygıyla eğildiğimiz ve rahmetle andığımız Türk-İslam Ülküsü hamurunda yoğrulmuş ve can vermiş ecdatlarımızın bize bıraktığı bu güzel vatanımızın kıymetini bilelim.

Yaşadığımız şu bunalım ve buhran çağında, İslam Alemi ne yazık ki; birbiri ile kavgalı, emperyalist güçlerin emellerine hizmet eden, ilimden ve bilimden geri kalmış, sosyal yaşantıları problemli topluluklar halindedir. Diyorum ki yeter artık; nifakta çok zehirlendik, fitnede nice boğulduk. Ey ehlisünnet, sünni yarenler, alevi canlar, şialar, mezhepler, cemaatler, secde

kardeşleri, ümmet-i İslam!.. Durmayın!.. Gelin helalleşelim, kucaklaşalım, kardeşçe sarılalım. Rehber olarak bize Kur-an ve Muhammed Mustafanın sünnetleri yeter. Biatimiz bunlara olsun.

Sevgili okuyuculardan; kitaptaki sözlerimde her hangi bir hatam var ise haklarını helal etmelerini rica ediyorum. Yine var ise yanlış sözlerden Allaha sığınırım. Sizlerin gönüllerinde olumlu bir kıvılcım oluşturabilirsem bu beni bahtiyar edecektir.

Selam ve saygılarımla !..

Yrd. Doç. Dr. Mehmet BAYLAN

KUL GÖNDER BENİ

Ey kudret-i lisan, canana eğil,

Gaflet beşiğine, eyleme meyil.

Düşmüşüm aşkına, nefsim yar değil;

Vuslatına erdir; yar gönder beni.

Sanırlar boştadır, tecellim çalkan,

Sırat köprüsünde kurtarmaz kalkan,

Gönül yaralıdır, gözlerim al kan,

Yansın ateşiyle; kor, gönder beni.

Fazilet alınca, aşılır dağlar,

Cehennem yolunu, başında bağlar,

Ateşi aşkınla, cenneti sağlar,

İlim, ahlâk eyle; sar gönder beni.

Hakkın rahmetinden, olmalı dilek;

BAYLAN sözde dursun, yetişir melek;

Benim özlemimdir, duydun mu felek,

Rabbim kapısına, kul gönder beni.

Yazar: Mehmet Baylan

Yayınevi: Orhun Yayınevi

ISBN: 9786058734142

Boyut: 12,5x19,5

Sayfa Sayısı: 208

Basım Yılı: 2013-03

Basım Yeri: İstanbul

Cilt Durumu: Karton

Kağıt Türü: 2. Hamur

Dil: Türkçe

Kaynak: Haberler.Com / Kültür Sanat

Mehmet Baylan Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title